Bai negre. Amenajare si decorare – imagini

Baile decorate in negru sunt extrem de elegante si rafinate, cu conditia sa fie amenajate cu mult bun gust. Si totusi, aceasta varianta de amenajare a unei bai este intalnita in prea putine case, pentru ca negrul ii sperie pe multi, iar obiectele sanitare de culoare neagra sunt foarte greu de gasit si destul de scumpe.


Este adevarat ca negrul este contraindicat in decorarea bailor mici, de bloc. Insa majoritatea celor ce-si construiesc casa la curte isi proiecteaza cel putin o baie de mari dimensiuni, care le permite sa ia in calcul si culoarea neagra pentru decorare si finisare.

Daca nu gasiti obiecte sanitare de culoare neagra (wc, cada, chiuveta etc.), pentru a decora o baie in negru integral, alegeti-le cu incredere pe cele albe. Contrastul dintre cele doua non-culori va sublinia curatenia albului, accentuand totodata latura misterioasa si senzuala a negrului.

Din fericire, astazi se gasesc pe piata o groaza de sortimente de placi de ceramica de culoare neagra – lucioase sau mate, simple sau cu imprimeuri albe, mari, mici sau chiar mozaic – in functie de gustul si preferintele fiecarui cumparator.

Daca vi se pare prea mult sa imbracati toata baia in negru, puteti oricand sa indulciti asprimea negrului cu ajutorul catorva elemente de alta culoare: un dulap sau o masca pentru chiuveta de culoarea somonului, un perete rosu, cateva vaze cu flori proaspete, pardoseala intr-o nuanta contrastanta deschisa (alb, bej, crem, gri foarte deschis).

De asemenea, puteti aplica negrul doar sub forma unor dungi verticale, obtinand astfel si efectul de inaltare a baii. Iar daca si asa negrul vi se pare prea dur si categoric, va sugeram sa va orientati catre placi de gresie si faianta mate in nuante de gri petrol – o alegere la fel de eleganta si de efect.

Subliniati nota eleganta a baii cu ajutorul corpurilor de iluminat cu aspect luxos si rafinat: candelabre, spoturi si aplice cu cristale negre si brate argintii.


2 comentarii la “Bai negre. Amenajare si decorare – imagini”

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.