Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarii amenajate in stil clasic – idei si imagini

pardoseala bucatarie clasica

Eleganta, stil si rafinament. Asa putem descrie, pe scurt, o bucatarie amenajata in stil clasic.


Trebuie sa intelegem ca pentru definirea stilului unei bucatarii nu este suficient sa cumparam un anumit tip sau model de mobila. De exemplu, deseori riscam sa confundam o bucatarie amenajata in stil country cu una clasica tocmai datorita asemanarii izbitoare a mobilierului din cele doua stiluri, atat de diferite.

Si totusi, ce face diferenta? Diferenta este data de finisajele bucatariei: pereti, tavane, corpuri de iluminat, decorarea locului de luat masa, perdelele etc.

Iata cateva caracteristici principale ale bucatariilor amenajate in stil clasic:

– Intregul ansamblu al bucatariei trebuie sa emane eleganta si rafinament. Absolut toate piesele de mobilier si accesoriile decorative trebuie sa aiba un numitor comun: elemente pictate, sculptate sau aplicate.

bucatarie clasica alb cu maro

– Paleta cromatica a bucatariei in stil clasic este foarte variata, de la nuante pastel (crem, fildes, alb, galbui, vernil etc) pana la cele mai inchise (verde inchis, maro sau chiar negru). De asemenea, bucatariile pot fi realizate integral intr-o singura culoare sau in doua nuante contrastante. In niciun caz insa nu se vor folosi culori stridente si tipatoare.

bucatarie stil clasic verde si auriu

– O foarte mare importanta se acorda decorarii peretilor intr-o bucatarie amenajata in stil clasic. Acestia sunt imbracati in panouri din lemn, uneori chiar decorati cu sculpturi in basorelief sau fresce. De altfel, peretii pot fi imbracati in tapet de lux sau drapati cu stofa din matase. Desigur ca niciuna din aceste „distractii” nu costa putin.

bucatarie clasica alb si crem

– Tavanele, la randul lor, sunt decorate cu elemente de rigips sau elemente de decor pictate, in ton cu mobilierul si celelalte decoratiuni si accesorii: lustra sau candelabru, aplice de perete, spatarele scaunelor etc.

bucatarie alba stil clasic

– Si pardoseala unei bucatarii clasice necesita o atentie sporita. Aceasta trebuie sa emane eleganta si bun gust. Prin urmare, gresia obisnuita nu are loc intr-o astfel de bucatarie. In locul acesteia se va alege marmura, mozaicul venetian, travertinul sau se vor aplica pardoseli combinate, din placi ceramice si lemn masiv. Cu ajutorul unei pardoseli combinate sau a unui model aplicat pe pardoseala poate fi definit si delimitat locul de luat masa.

pardoseala bucatarie clasica

– Corpurile de iluminat specifice unei bucatarii clasice sunt departe de a fi simple si modeste. Se folosesc lustre de mari dimensiuni cu brate de culoare aurie sau cu patina de culoarea bronzului si aplice de perete asortate. Corpurile de iluminat se monteaza pe niste rozete decorative din rigips, specifice stilului clasic.

bucatarie clasica nuante maro

– Perdelele folosite pentru decorarea ferestrelor sunt si ele elegante: bufante, cu ciucuri, cu volane sau cu snururi.

2 răspunsuri la “Bucatarii amenajate in stil clasic – idei si imagini”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *