Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarii moderne. Cum se amenajeaza?

bucatarie design modern

O sa incep prin a spune ca mie personal imi plac bucatariile amenajate si decorate in stil traditional. Insa stiu ca printre cititorii nostri sunt multi care prefera bucatariile cu design modern sau chiar minimalist. Haideti sa vedem care sunt cele cateva trasaturi caracteristice bucatariilor in stil modern:


1. Dulapurile cu usi ultra plate. Spre deosebire de mobilierul clasic sau cu influente rustice si traditionale, care are usi pe fronturile carora regasim dreptunghiuri sculptate si uneori usor bombate, cel modern are fronturile perfect plate si fara modificari de relief.

bucatarie amenajata modern

2. Manere supradimensionate. Manerele usilor si ale sertarelor dulapurilor de bucatarie moderne sunt de obicei din inox, cu forme simple. Foarte elegante si cautate sunt manerele lungi, cat toata latimea usii sau a sertarului.

bucatarie rosie moderna

3. Electrocasnicele de bucatarie din metal cromat, lucios sau mat, in linii drepte. In magazinele de profil se gasesc colectii intregi de electrocasnice destinate utilarii bucatariilor in stil modern, din inox sau metale ce imita inoxul mat, lucios sau satinat, cu afisaj electronic si digital: cuptoare, plite, hote, frigidere, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine, roboti de bucatarie etc.

amenajare bucatarie stil modern

4. Design simplu si fara imprimeuri cu accent pe culoare. Mobilierul pentru bucatariile moderne este realizat din panouri aglomerate, PAL sau MDF, de pilda. Finisajele sunt netede, lucioase si pot fi gasite intr-o paleta foarte variata de culori, de la cele simple si sobre (alb si negru), pana la cele foarte intense si chiar stridente (rosu, violet, verde, galben, albastru electric etc.)

bucatarie violet

5. Designerii actuali folosesc deseori materiale de origine naturala in decorarea bucatariilor moderne: piatra naturala pentru placarea peretilor, grinzi din lemn, pentru accentuarea inaltimii tavanelor, dusumele din lemn etc. Toate aceste finisaje naturale, folosite echilibrat, accentueaza stilul modern de amenajare.

bucatarie moderna cu elemente naturale

6. Elemente decorative de forme geometrice. Liniile drepte si formele geometrice sunt o alta trasatura caracteristica bucatariilor moderne. Alegeti corpuri de iluminat, mese sau scaune in linii drepte pentru a accentua si defini stilul ales.

7. Pentru a inalta optic bucataria, achizitionati mobilier cu dulapuri suspendate inalte, de forma dreptunghiulara. Completati dulapurile cu spoturi cu halogen incastrate in partea inferioara, pentru iluminarea blatului de lucru.

8. O alta modalitate de a obtine o bucatarie moderna este impletirea mobilierului lucios cu finisaje industriale, caracteristice stilului Loft de amenajare: pereti din beton nefinisat, pardoseli de ciment acoperite cu vopseluri epoxidice su tevi de apa si gaz expuse la vedere.

bucatarie loft moderna

Un răspuns la “Bucatarii moderne. Cum se amenajeaza?”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *