Categorii
Intrebari de la cititori

Cat fier intra in fundatie, la o casa cu suprafata de 130 mp?

BUNA ZIUA DOMNILOR. DERANJEZ SI EU CU O INTREBARE. CAM CAT FIER AR INTRA LA O FUNDATIE, AVAND O LUNGIME DE 90 M LINIARI, SI PE O ADANCIME DE 50 CM IN PAMANT SI INCA 1 M IN AFARA? TINAND CONT DE FAPTUL CA, CASA ARE SUPRAFATA DE 130 M PATRATI SI O SA FIE IN VRANCEA?


Intrebare de la FLORINEL, pe adresa redactiei: Cat fier intra in fundatie, la o casa cu suprafata de 130 mp?

16 răspunsuri la “Cat fier intra in fundatie, la o casa cu suprafata de 130 mp?”

Buna ziua!

Datele oferite sunt incomplete.
1. Principalul aspect ce trebuie luat in calcul este tipul de sol (=necesita studiu geotehnic)
2. In al doile arand este necesar sa fie cunoscute incarcarile (in pirncipiu cum arata constructie, din ce matariale (lemn/BCA/caramida), cate niveluri, …)
3. In al treilea rand ori e o inversiune, ori o eroare: probabil e vorba de 1m in pamant si 50cm afara, in nici un caz invers!
4. Este nevoie sa oferiti minim numarul de axe si stalpi si grosimea peretilor (laterale/transversale), de fapt ideal este sa prezentati un proiect pentru a obtine un deviz cat mai apropiat de realitate.
5. In afara acestor cerinte, oricine va poate aproxima o greutate de fier dar fara acoperire (probabil un minim de 3 tone).

Mult succes!

buna seara….adancimea fundatiei trebuie se fie mai mare decat adancimea de inghet….pt Vrancea min 90 de cm……necesarul de fier il stabileste structuristul si la care adaugati 5 la suta….o zi excelenta.

Nu sunt specialist dar am vazut multe fundatii , inclusiv de blocuri . Cine spune ca la o casa – parter intra 3000 kg de fier in fundatie ,probabil glumeste .Pentru parter , armarea fundatiei este deja un mod de a ingropa banii la propriu dar nici nu pot afirma ca nu este bine . Categoric dormi mai bine intr-o astfel de casa .

Din experienta vorbind eu zic ca cel putin 3500 de kg intra,dar ar trebui sa scoti fierul din detaliile de fundatie.

Buna ziua dl Chitescu.
Oferta de pret nu se face la ochi dupa cati mp sunt pe proiect sau dupa cati mp sunt enumerati de catre o terta persoana. Pentru o oferta de pret corecta si realista trebuie sa studiem proiectul si sa intocmim un deviz.

Va rugam sa ne trimiteti pe mail proiectul (plansele: fundatie, parter, etaje/mansarda, invelitoare si sectiunea principala), o persoana de contact cu nr. de telefon si noi in cel mai scurt timp o sa va realizam devizul – oferta solicitata si va v-om trimite raspunsul.

Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”

0767954857 0742756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

8 pe 8 amprenta la sol 60 mp mansarda de 1 50 inaltime terenul inclinat 30% cat fer intra ==cata caramida

Buna ziua
Dl. Chitescu va comunic ca intra fier atata cat este calculat in Proiectul Tehnic si ete notat in extrasele de materiale ale proiectului dvs.
Cu respect si stima
Echipa „CasaTaMultVisata”

Domnule Constantin,proiectantii nu mai glumesc.pentru ca nu le mai permit inginerii de rezistenta,nici unul nu mai pune stampila pe proiect daca nu este facut ca la carte,ca la carte inseamna dupa legile din ultimii ani date in constructii,lucrand numai in zona de nord a capitalei,fundatiile si elevatiile sunt formate din grinzi de cate 12 bare de fier de 12 mm asa ca unii se intreaba de ce costa o fundatie mai mult decat trebuie,fierul nu a scazut ca pret si nici betonul,scandura a crescut ca pret de nu stiu cate ori iar muncitorii var una suta pe zi chiar daca dorm si nu-si fac norma de lucru pe ziua respectiva.
Cu stima

La o casa de 10 m lungime cu 8 latime ridicata in parte de la vale la 1.30m de la sol isr sus 50 cm s.a bagat 120 bare de 12 m lungime fi 12 so 250 kg fier fi 8 preturile le stii si u !

Buna ziua acum 3ani m-am apucat de fundatie 13m lungime pe 10latime.Radierul e de 80-90 cm profund cu 6 bare de 10 si 4-5 etrieri la m linear.Dupa in afara m-am inaltat cu alti 50-70 cm tot cu 6bare de 10 si 5-6 etrieri din (fier de 0,6) si betonul turnat a fost (ca pt.placa)m-ai bun. (Tot betonul a fost turnat cu pompa) asi dori sa stiu daca Fierul care l-am pus e destul.Casa va veni cu mansarda.Va multumesc mult.A da sun c-am 15-16 stalpi cu 4 bare de 12.Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Parerea mea e sa nu torni placa peste centura mai bn ar fi sati faci mansarda din lemn ca e mai usoara si nu pune foarte multa presiune pe stalpi sau grinzi dac torni placa gandestete ca o sa fie cel putin 20 de tone sau mai mult pa cand toata mansarda din lemn e aproxmativ 5 tone sau mult mai putin bafta

As dori sa construiesc o casa cu o suprafața totala de 170 mp și nu am idee cam cât m-ar duce costul materialelor , fier beton , betonul , scandura vreau sa precizez casa va fi cu placa de beton in loc de acoperiș și va fi doar intr-o apa , jos va fi lungimea de 14 M pe 8 Lățimea iar sus va fi 8 M pe 8 M

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *