Categorii
Proiecte de case inedite

Cea mai scumpa casa din SUA – Crespi-Hicks Estate – 135 milioane USD

crespi hicks estateCrespi-Hicks Estate din orasul texan Dallas este descrisa de catre specialisti ca fiind proprietatea cu cea mai mare incarcatura istorica si culturala din intreaga America. Scoasa la vanzare de catre actualul proprietar, Thomas Ollis Hicks, pentru fabuloasa suma de 135 milioane USD, imensa proprietate este in acest moment cea mai scumpa casa disponibila pe piata imobiliara a Statelor Unite.


Capodopera arhitectonica supranumita palatul din Dallas, ascunsa in spatele unor porti din fier forjat, se situeaza intr-unul dintre cele mai frumoase si selecte cartiere americane, Mayflower, cartier in care locuiesc celebritati precum fostul Presedinte al SUA George W. Bush si familia sa.

exterior crespi hicks

Uriasa suprafata de 25 de acri, adica peste 100.000 mp, pe care se desfasoara Crespi-Hicks Estate o face si cea mai vasta proprietate privata din Statele Unite, situata la doar 5 minute de centrul orasului Dallas.

Designul original al casei a fost ultima lucrare a arhitectului de origine elvetiana Maurice Fatio, considerat cel mai renumit arhitect al orasului New York din anii 1920. Celebra proprietate a fost renovata integral de catre arhitectul Peter Marino. Procesul de restaurare a inceput in urma cu 16 ani, a durat 10 ani si a costat 100 milioane USD.

Dintre detaliile importante ale impresionantei case vom aminti biblioteca placata cu lemn de nuc din secolul 19, de origine italiana, un bar placat cu oglinzi in stil art deco, bucataria principala cu pardoseala olandeza din secolul 10 si o sala de fitness.

Pe langa cladirea principala, Crespi-Hicks mai gazduieste doua case pentru oaspeti, un teren de tenis la scara reala, cateva sere cu legume, o casuta in copac, gradini superbe cu trandafiri si o constructie alaturata piscinei, care beneficiaza de un living si o bucatarie proprie, o sala de jocuri si una de home-cinema.

Galerie foto Crespi-Hicks Estate, SUA, Dallas:

living

dining

dormitor crespi

bucataria principala

interior crespi hicks

biblioteca

home cinema

piscina

exterior crespi hicks

Foto: significanthomes

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *