Categorii
Animale si pasari de curte

Ciobanesc german sau cainele lup – Paza pentru curte

caine lup ciobanesc german

Ciobanescul german este un caine de paza, ce se presupune ca ar proveni din domesticirea lupului, din timpuri stravechi, de catre ciobanii germani. Este bine cunoscut la noi sub denumirea de caine lup.


Ciobanescul german este o rasa foarte raspandita si datorita calitatilor pe care le are este folosit nu numai pentru paza, ci si pentru alte activitati, in politie, de exemplu. Este un caine de talie medie cu osatura puternica. Culoarea poate diferi de la negru, maron, cenusiu pana la alb. Ochii sunt putin migdalati si privirea vioaie si inteligenta.

Ca temperament ciobanescul german este un caine intelegator, ascultator, se poate dresa usor, cu fermitate si autoritate din partea stapanului, dar nu cu bataie. Isi va iubi foarte mult stapanul, de care va fi atasat puternic toata viata lui, il va insoti oriunde si va fi foarte atent la ce se intampla in jur. Este un caine care se adapteaza repede la orice situatii si ia decizii bune in imprejurarile dificile.

Alimentatia ciobanescului german se bazeaza pe carne: carne de vita, oaie, miel, carne de pasare, organe. Nu este recomandat sa ii dati carne de porc, decat in cazuri rare, dar nicidecum sorici de porc, acesta ii poate afecta ficatul. Adaugati pe langa carne orez, arpacas, grau, paste fainoase, morcov, fasole verde, cartofi. Si produsele lactate, precum si oul sunt bine tolerate si chiar necesare in hrana ciobanescului german. Nu il obisnuiti cu dulciuri, ii pot cauza carii dentare si obezitate.

Este de preferat sa fie hranit cu mancare gatita.

Cu toate ca este un caine robust, ciobanescul german poate fi si el atacat de diverse boli precum tuberculoza, rabia, jigodia, parvoviroza, boli ale aparatului digestiv, respirator, sau alte boli specifice cainilor, deci atentie la vaccinuri si alimentatie.

2 răspunsuri la “Ciobanesc german sau cainele lup – Paza pentru curte”

Am un ciobanesc german (lup)de 5 ani care in toata aceasta perioada nu mi-a creiat probleme.Lam hranit cu pilaf facut din tacimuri de pui plus zazavaturi,oase de vita crude si tacimuri de pui crude pilaf cu organe de vinta .De cca o saptamina vomita mincarea intraga inclusiv boabele intregi insotite de ceva galben (bila).am vorbit cu doctorul lui si mi-a dat un medicament frantuzesc TASTY TREAT NO SPA RANITIDINA PLUS BOABE ROYAL GASTOINTESTINAL.Vazind ca nu mai vomita i-am dat mincare gatita pe care ulterior a vomitato cu bila.Mntionez ca e vesel alearga toata ziua ar minca orce dar vomita tot.Va rugam dati-ne un sfat .Va multumim mult.

Am un caine ciobanesc german un caine super bun pentru paza curtii mai lasati dobermanul si rottweilerul este cel mai bun caine vi l recomand

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *