Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum alegem modelul de cada pentru baie

cada incastrabila alba

Oricat de practice ar fi cabinele de dus in diminetile grabite, niciuna dintre ele nu se compara cu confortul si relaxarea oferita de o cada de baie, in care ne putem destinde dupa zilele grele de la serviciu.


Insa pentru a avea o baie perfecta trebuie sa alegem cada potrivita dimensiunilor, formei incaperii, dar si necesitatilor noastre. Iata care sunt cele cateva modele de cazi si caracteristicile lor:

1. Cada incastrabila. Acest model de cada poate fi montat pe colt sau la perete, in functie de forma baii si poate fi incastrata intr-un blat de marmura sau granit, de pilda, poate fi inzidita, placandu-i-se lateralele cu faianta in ton cu restul baii sau poate fi achizitionata impreuna cu o masca estetica, confectionata din acelasi material din care este confectionata cada. De obicei, cazile incastrabile au forma dreptunghiulara.

cada incastrabila alba

2. Cada pe colt. Asa cum ii spune si denumirea, acest model de cada este conceput pentru a fi montat pe colt. Trebuie adaugat ca o astfel de cada este mai mare decat una dreptunghiulara si desigur ca ocupa mai mult spatiu. Unul dintre avantajele cazii pe colt este dat de faptul ca poate gazdui doua persoane simultan. Lucru care o face ideala pentru baile alocate dormitoarelor matrimoniale, unde puteti petrece clipse romantice in doi. Baile pe colt sunt disponibila atat in forma semirotunda cat si in forma asimetrica.

cada colt semirotunda

3. Cada stativ. Acest model de cada este complet diferit de celelalte modele prin simplul fapt ca nu necesita amplasarea la perete sau intr-o anumita zona a baii. Cazile stativ sunt disponibile in mai multe forme (rotunda, ovala, dreptunghiulara) si pot fi montate oriunde alegem noi. In baile spatioase, de exemplu, cada stativ poate fi montata chiar in mijlocul incaperii, obtinand astfel o baie cu design indraznet si deosebit.

cada stativ ovala
cada stativ finisaj lemn
cada stativ ovala retro

4. Cazile cu picioare. Potrivite in special pentru baile amenajate in stil retro, vintage sau traditional, aceste cazi se deosebesc de celelalte prin simplul fapt ca sunt dotate cu picioare din inox, fier forjat sau lemn. O alta caracteristica a cazilor cu picioare este forma usor inaltata si alungita in zona prevazuta pentru spate si gat, oferind, astfel, un confort sporit in timpul petrecut in cada.

model baie retro

Si nu uitati ca, pe langa designul si modelul cazii de baie, trebuie sa tineti cont de dimensiunile si culorile acesteia, pentru a obtine o baie impecabila. Cea mai comuna si populara culoare a cazilor este desigur culoarea alba. Insa oricand puteti alege si alte variante cromatice, cum a fi: cazile negre sau rosii – pentru bai moderne, aramii – pentru baile vintage sau de culoarea lemnului – pentru baile traditionale si rustice. De asemenea, aveti in vedere ca pentru niste sume consistente puteti alege cazi confectionate din materiale mai scumpe: cupru, marmura, piatra sau lemn, de exemplu.

Vezi si baile negre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *