Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Despre capre – rasa Alpina Franceza


capra alpina francezaPentru ca si la noi, precum in alte tari cu traditii vechi in domeniu, se recunosc si se apreciaza din ce in ce mai mult calitatile laptelui si derivatelor laptelui de capra, va prezentam o alta rasa de capre apreciata pentru productivitatea mare pe care o au. Este vorba de rasa Alpina Franceza.


Caprele Alpine Franceze, originare din muntii Alpi, au fost preluate de multe tari europene, dar si de peste ocean, nu numai datorita cantitatii mari de lapte pe care o dau, ci si pentru marea lor capacitate de a se adapta la orice conditii de mediu.

Rasa Alpina Franceza este o capra robusta, rezistenta, cu picioare si articulatii solide, care poate ajunge la 70 de kg. Tapii sunt ceva mai mari in greutate, putand ajunge la 90 de kg.

Caprele din Franta sunt de culoare roscata spicata cu negru pe partea superioara si pe fata, dar rasele obtinute in alte tari pot avea si alte culori precum alb, gri, cafeniu, maro, negru.


Ugerul este voluminos si bine prins. Productia anuala de lapte obtinuta de la caprele Alpine Franceze este in medie de 600 litri pe an, dar poate ajunge si la 750 litri pe an.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

stefanoiu victor in iunie 26th, 2015

Mar intersa cum se cresc la cimp sau in grajd?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii