Categorii
Proiecte de case inedite

Doi studenti romani la arhitectura au proiectat 8 camere intr-un apartament de 32 mp, in New York

interior apartament new yorkDoi tineri arhitecti romani, Catalin Sandu si Adrian Iancu, care au reusit sa inglobeze intr-o garsoniera de doar 32 mp 8 camere cu functii distincte, au castigat marele premiu Life Edit, in valoare de 10.000 USD, oferit de antreprenorul Graham Hill, fondatorul platformei online care promoveaza proiecte sustenabile pentru mediu TreeHuger, cu proiectul „One size fits all”.


Proiectul castigator a fost folosit pentru amenajarea unei garsoniere micute (32 mp) in inima New Yorkului, care gazduieste acum un living, un dormitor, o camera pentru oaspeti, un dining, un birou, o bucatarie, o baie cu dus si un wc.

Insa in mod uimitor garsoniera ramane extrem de spatioasa si asta datorita ingeniozitatii tinerilor arhitecti romani, care au inclus in design mobilier multifunctional si extrem de practic in culori deschise: dulapuri dressing, mese si paturi rabatabile de ultima generatie, echipament home cinema pliabil si altele.

Uluitoare este transformarea garsonierei intr-un apartament cu doua camere, prin culisarea unui intreg perete, folosit pe post de dressing in mod obisnuit, in spatele caruia se ascund cele doua paturi rabatabile pentru musafiri.

E nevoie de un dining? Nimic mai simplu – dureaza doar cateva clipe in care o masa ascunsa intr-unul dintre dulapioarele bucatariei minuscule se transforma intr-o masa uriasa de 12 persoane.

GIZMODO – The Tiny Transforming Apartment That Packs Eight Rooms into 350 Square Feet from Gizmodo on Vimeo.

2 răspunsuri la “Doi studenti romani la arhitectura au proiectat 8 camere intr-un apartament de 32 mp, in New York”

interesant…numai ca toata ziua stai sa desfaci si sa montezi, demontezi casa pt nevoile pe care le ai

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *