Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Dormitoare la mansarda. Idei de amenajare.

dormitor mansarda

Majoritatea caselor construite in ultimii ani in tara noastra sunt proiectate cu nivelul superior mansardat din cel putin doua considerente: economie de materiale (respectiv bani) si design atragator.


Daca sunteti fericitii posesori ai unei mansarde sau a unui pod locuibil si nu v-ati decis inca asupra destinatiei pe care i-o veti da, va propunem cateva sugestii de amenajare a unui dormitor matrimonial. Va garantam ca veti obtine o camera extraordinar de frumoasa, intima, confortabila si romantica totodata.

Cum sa obtineti un dormitor mansardat perfect intr-un spatiu relativ mic? Iata cateva trucuri:

1. Pentru o camera luminoasa alegeti finisaje in culori deschise: parchet, lambriuri vopsea lavabila sau tapet.

dormitor mansardat

2. Folositi inteligent peretele mansardat, amplasand acolo patul matrimonial. Tavanul inclinat va poate ajuta la montarea unui baldachin deasupra patului.

dormitor amenajat mansarda

3. Puteti accentua zona in care veti monta patul, vopsind peretii intr-o culoare contrastanta cu restul incaperii, imbracandu-i in tapet cu imprimeu sau placandu-i cu piatra naturala sau lemn, de pilda.

pod mansardabil

4. Alegeti peretele cel mai inalt pentru amplasarea dulapului de haine sau montarea unui dressing. Astfel veti obtine mai mult spatiu de depozitare.

pod mansardat dormitor

5. Realizati, la comanda, mobilier (dulapioare, rafturi, comode) care sa se muleze dupa forma si dimensiunile mansardei. Nu uitati de spatiul de pe peretii mansardati, unde nu puteti sta in picioare, dar este foarte util. Acesta este ideal pentru depozitarea cartilor, a comodei cu sertare in care va tineti lenjeria de corp si a altor lucruri si obiecte personale marunte.

dormitor mansarda

6. Daca va permite suprafata camerei, amenjati un mic spatiu de relaxare inainte de somn in zona de sub cornisa, amplasand doua fotolii si o masuta sub ferestrele inclinate tip velux, prin care puteti admira in tihna cerul.

mansarda dormitor

7. In functie de preferintele voastre puteti amenaja dormitorul din mansarda in diferite stiluri: modern, rustic, vintage, clasic etc. Grinzile din lemn ce traverseaza tavanul mansardelor contribuie si ele la definirea stilului de amenajare. Acestea sunt ideale pentru dormitoarele decorate in stil rustic, de exemplu.

dormitor mansarda rustic

Citeste si Amenajare mansarda, idei generale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *