Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Imbraca-ti casa in Denim – vopsea decorativa by Ralph Lauren

indigo denimInca din 1873, cand au fost inventati de Levi Strauss si Jacob Davis, jeansii sau blugii, cum li se spune in tara noastra, de la prescurtarea denumirii originale blue jeans, au devenit pentru multi dintre noi un stil de viata, purtandu-i zi de zi, in orice ocazie. Denimul – materialul din care sunt fabricati jeansii s-a dovedit a fi foarte practic, comod si rezistent la uzura. Prin urmare, multi decoratori sau specialisti in designul interior aleg sa-l foloseasca in decorarea si amenajarea caselor, in tapitarea canapelelor, a fotoliilor, a scaunelor etc.


Celebrul creator, Ralph Lauren, a mers mai departe, inventand un tip de zugraveala decorativa pentru pereti care imita textura denimului din care sunt confectionati celebrii jeansi ce poate fi obtinuta cu ajutorul vopselurilor si uneltelor din colectia Indigo Denim by Ralph Lauren. Aceasta colectie de vopseluri contine 14 nuante diferite de denim. Desigur ca cea mai importanta este tehnica de aplicare, nuanta dorita putand fi obtinuta de la orice magazin specializat, in baza unei mostre de culoare.

nuante vopsea denim ralph-lauren

In continuare va vom explica pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru a obtine un perete imbracat in denim:

1. In primul rand, este indicat ca operatiunea de aplicare a tehnicii ce imita textura denimului sa se faca in doi. Asadar, asigurati-va ca nu sunteti singuri in incapere. 🙂

2. Veti avea nevoie de vopsea lavabila alba pentru stratul de baza, vopsea lavabila in nuanta albastra dorita, un trafalet, o perie de finisaj lata si subtire, o pensula pentru acoperirea zonelor mai greu accesibile si optional, un trafalet cu discuri metalice pentru ultima etapa de finisare.

3. Peretele care urmeaza sa fie imbracat in denim trebuie sa fie perfect uscat, degresat si sa aiba o baza de culoare alba sau crem. Culoarea de baza a peretelui este importanta deoarece aceasta va deveni vizibila in urma executarii tehnicii de vopsit. Prin urmare, este recomandat sa aplicati un strat de baza de culoare alba si sa lasati sa se usuce bine, pana a doua zi.

decorativa denim

4. Odata uscat stratul de suport, aplicati pe perete un strat uniform de vopsea lavabila cu ajutorul unui trafalet. Specialistii de la Ralph Lauren recomanda sa aplicati vopseaua de la stanga la dreapta, pana la acoperirea uniforma a intregului perete.

5. Inainte sa se usuce vopseaua aplicata, cealalta persoana trebuie sa execute cu ajutorul periei de finisaj miscari orizontale, incepand din coltul din stanga sus, de la stanga la dreapta. In urma acestor miscari vor ramane dungi fine, orizontale de culoare alba (culoarea de baza a peretelui). Dupa fiecare trasare orizontala peria de finisaj trebuie stearsa de excesul de vopsea cu ajutorul unei carpe ce nu lasa scame.

6. Se repeta operatiunea de la punctul 5, insa de aceasta data cu miscari verticale.

7. Optional, tot inainte de uscarea stratului de vopsea, folositi un trafalet din discuri metalice, cu care puteti obtine aspectul tocit al blugilor. Manuirea trafaletului cu discuri metalice necesita mai mult efort fizic.

8. Dupa uscare va puteti bucura de un perete modern imbracat in denim.

perete vopsit albastru denim

sursa: ralphlaurenhome.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *