Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Livinguri moderne. Imagini si idei de amenajare

living stil modern

Cum alegem mobilierul si cum planificam amenajarea lui pentru a obtine un living modern si confortabil? Iata cateva trucuri pentru acest stil de interior:


1. In functie de spatiul de care dispuneti, puteti mobila livingul cu urmatoarele piese: un coltar sau un set de canapele, o masuta de cafea si o garnitura modulara ce poate adaposti sistemul tv si audio, carti, dar si diverse mici decoratiuni.

2. Alegeti piese de mobilier cu design geometric, in linii drepte. Garniturile modulare cu fronturi lucioase, in culori tari accentueaza stilul modern al unui living.

3. Indrazniti sa zugraviti peretele pe care veti amplasa ansamblul tv intr-o culoare contrastanta cu acesta. De pilda, daca mobilierul modular este de culoare alba, zugraviti peretele in negru, iar daca garnitura are fronturi negre lucioase, vopsiti peretele in violet intens.

living modern

4. O alta solutie de accentuare a unui perete este placarea acestuia cu piatra naturala sau cu lemn masiv. Chiar daca piatra si lemnul sunt elemente folosite de ani buni in amenajarile clasice si traditionale, designerii moderni recomanda folosirea acestora in finisajele contemporane, tocmai pentru a accentua stilul modern al mobilierului.

living modern piatra

5. Asortati nuanta aleasa pentru accentuarea unui singur perete cu accesoriile si decoratiunile din camera: pernele decorative, covorul, draperiile, corpurile de iluminat etc.

decoratiuni lving modern

6. Veti obtine un efect deosebit daca veti alege o canapea rosie sau de un albastru electric si cu picioare cromate, pentru un living in culori neutre. Aceasta pata de culoare va sublinia stilul modern, adaugand un plus de dinamism camerei.

living modern culori

7. Uitati de canapelele si fotoliile aliniate la perete. Canapelele din ziua de azi sunt finisate impecabil pe toate partile, permitand sa fie amplasate chiar in mijlocul camerei. Creati mai multe zone de activitate cu ajutorul acestora. De exemplu, pentru serile relaxante din fata televizorului, montati o canapea si un fotoliu in fata acestuia. Amenajati un spatiu de lectura amplasand intr-un colt un alt fotoliu si un lampadar.

amenajare living modern

8. Daca pardoseala din incapere este in perfecta stare si nu prezinta zgarieturi sau ciobituri, puteti renunta de tot la covoare. In acest fel va veti usura si munca, intretinerea parchetului, a dusumelei sau a gresiei fiind foarte simpla. Pe de alta parte, un covor de mici dimensiuni, intr-o singura nuanta sau cu cateva imprimeuri asimetrice, amplasat in fata coltarului sau a setului de canapele, este suficient pentru completarea stilului modern.

living stil modern

9. Daca stilul clasic de amenajare este definit de simetrie, cel modern, dimpotriva, adora accentele asimetrice. Cu alte cuvinte, folositi accesorii si decoratiuni in numar impar: lumanari, pernute, tablouri etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *