Categorii
Intrebari de la cititori

Pot obtine autorizatie de constructie pentru o casa 9 / 6 cu mansarda?

Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare:
Am un teren de 231 mp, pot obtine autorizatie de constructie pt o casa de 9/6 + mansarda?
Va multumesc!


Intrebare de la Ana, pe adresa redactiei: Pot obtine autorizatie de constructie pentru o casa 9 / 6 cu mansarda?

7 răspunsuri la “Pot obtine autorizatie de constructie pentru o casa 9 / 6 cu mansarda?”

Normal ar trebui sa puteti obtine autorizatie.Cat este POT-ul in zona? Daca nu stiti intrebati la primarie.

Salutare!

Pentru a sti daca puteti construi pe terenul dvs. (si ce anume: suprafata, inaltime, distante fata de vecini, …) este necesara solicitarea de la Primarie a unui Certificat de Urbanism in vederea construirii. Pentru aceasta vi se vor cere o serie de acte si plata unei mici taxe.

Actele necesare: copie CI, copie Contract V-C sau titlu de proprietate si 2 documente pe care le solicitati la OCPI: extras de carte funciara pentru informare si extras de ortofotoplan.

Aceasta este metoda oficiala si un pas necesar in vederea construirii.

Daca doriti pur si simplu o informatie de principiu (fara intentia imediata de a demara construirea) puteti incerca sa abordati Serviciul Urbanism din cadrul Primariei si, e foarte probabil ca in baza actelor pe care le aveti sa vi se spuna in linii mari ce puteti face pe terenul dvs.

Succes!

Va multumesc pt raspuns. Am vrut sa dau pt certificat d urbanism, dar terenul a fost extravilan, acum a intrat in intravilan si nu m-a lamurit nimeni de la primarie cum trebuie sa procedez ca sa fac o actualizare sa-mi apara si pe acte intravilan.
Multumesc inca o data!

Nu are cum sa va apara in actele de proprietate teren intravilan daca d-voastra ati cumparat sau mostenit teren extravilan.Trecerea de la extravilan la intravilan se face prin PUZ si acesta exista la serviciul de urbanism din Primarie.Acolo trebuie sa mergeti.

Buna ..si eu am un teren de 4900 m2 intravilan dar are numai 11m deschidere stie cineva se poate construi daca are numai 11m deschidere?
va multumesc anticipat

Se poate construi dar trebuie PUZ . Depinde foarte mult de locatia terenului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *