Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Prajitura Negresa – reteta


prajitura negresa



Nu mai facusem de ceva vreme o negresa si pentru ca mi-a fost pofta, intr-o zi, mi-am cumparat o portie de la o cofetarie. Portie care m-a convins ca nicio negresa cumparata nu se compara cu cea facuta in casa. Asadar, astazi am facut o tava de prajitura dupa reteta mea preferata.


Ingrediente:

– 2 pahare zahar
– 5 linguri de cacao
– 3/4 pahar lapte
– 200 g unt sau margarina
– 5 oua
– 1.5 pahare faina
– zahar vanilinat
– 2 sticlute esenta rom
– 2 lingurite bicarbonat
– coaja de lamaie, miez de nuca, fulgi de migdale, de cocos sau alte mirodenii pe care le aveti prin casa :)

Mod de preparare, reteta negresa:


Zaharul, pudra de cacao, laptele si untul sau margarina se pun intr-o craticioara pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot. Aveti grija sa nu dea in foc! Puneti deoparte 25 de linguri din siropul obtinut, pe care-l veti folosi pentru glazurarea prajiturii, inainte sa o scoateti din cuptor. Lasati totul la racit.

In etapa a doua trebuie sa separati galbenusurile de albusuri, pe care le bateti spuma cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile le adaugati in compozitia racita de cacao, lapte, zahar si unt si amestecati bine. Adaugati faina, bicarbonatul stins cu otet si mirodeniile (o sticluta esenta de rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, nuca macinata, fulgi de cocos etc.), iar la final, dupa omogenizarea ingredientelor, cu ajutorul unei spatule din lemn, incorporati, cu grija, albusurile batute spuma.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu unt sau margarina si gris (eu prefer grisul, deoarece faina capata un gust usor amarui la coacere) si dati-o la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius, pentru aproximativ 40 de minute. Asa cum stiti deja, negresa este gata atunci cand trece testul scobitorii.

Inainte sa o scoateti din cuptor, insiropati negresa cu glazura pusa deoparte, in care adaugati cealalta sticluta de esenta de rom. Presarati intreaga suprafata a prajiturii cu miez de nuca macinat, fulgi de migdale sau de cocos si mai lasati-o la cuptor pret de inca 3-4 minute.

Sper sa va placa rezultatul. Negresa mea, facuta astazi, a disparut deja. :)




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Dana in ianuarie 12th, 2013

„Negresa” este o prajitura delicioasa !
E o idee buna, cred ca o sa fac si eu azi !

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii