Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Rase de gaini, informatii generale


rase gainiDaca vrem sa fim siguri ca alimentatia noastra e sanatoasa si avem norocul sa dispunem de o curte pe langa casa, primul pas ar fi sa crestem cateva gaini. Gainile, crecute in curtea noastra si hranite natural, ne vor asigura oua proaspete si carne de buna calitate. Va prezentam mai jos cateva rase de gaini crescute special pentru carne, oua, gaini mixte sau pur si simplu gaini de ornament.


Rase gaini de carne:

Gainile de carne pot ajunge la greutatea de 4,5 kg, cocosii putand sa depaseasca 5 kg. Printre rasele mai raspandite sunt:

rasa Cochinchina, originara din China, colorata in alb, negru, barata, galbui. Ajunge la 4 kg si poate da in jur de 100 oua pe an.


rasa Brahma, originara din India, colorata in galben, albe spicate catre coada cu negru. Ajunge la 4,5 kg si poate da in jur de 120 oua pe an.

rasa Langshan, originara din China, colorata in alb, negru, albastrui. Ajunge la 3,5 kg si poate da pana la 130 de oua pe an.

rasa Dorking, originara din Anglia, colorata in alb, argintiu. Ajunge la 4 kg si poate da in jur de 120 oua pe an.

rasa Faverolles, originara din Franta, colorata in alb, galben-caramiziu, negru, albastru. Ajunge la 4 kg si poate da chiar 150 oua pe an.

Rase gaini de oua:

Gainile crescute special pentru o productie mare de oua sunt mai mici in greutate; pana la 2 kg si nu consuma multa mancare. Iata cateva rase de gaini de oua:

rasa Hamburg, originara din Anglia, colorata in argintiu sau negru. Poate da o productie de 170 de oua pe an.

rasa Italiana, colorata in alb, barat, sau precum o potarniche. Poate da o productie de 190 de oua pe an.

rasa Orlov, originara din Rusia, colorata in alb, pestrita sau cafenie. Poate da o productie de 170 de oua pe an.

Rase gaini mixte

Sunt gainile care dau si carne si oua. Ele pot ajunge la o greutate de 3,5 kg, cocosii chiar pana la 4,5 kg.

rasa Wiandotte, originara din SUA, colorata in alb, negru, argintiu. Da in jur de 180 oua pe an si ajunge la o greutate de 3 kg.

rasa Orpington, originara din Anglia, colorata in alb, negru, albastru, galben. Da in jur de 150 de oua pe an si ajunge la o greutate de 3,5 kg.

rasa Plymouth Rock originara din SUA, colorata in alb, albastru, sau ca o potarniche. Da in jur de 180 de oua pe an si ajunge la o greutate de 3 kg.

Daca doriti gaini decorative pentru gradina va putem recomanda gainile pitice din rase precum: Mii de flori sau gaina de portelan, Gaina de matase, Paduana, Anvers, Chabo etc.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii