Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Se poate izola peste gresie? Am condens mare.


Buna ziua. Stau la parter si am gresie toata casa, iarna am condens mare, vreau sa stiu ce este de facut si daca pot izola peste gresie si cu ce, multumesc.


Intrebare de la Sorin, pe adresa redactiei: Se poate izola peste gresie? Am condens mare.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Daniel in ianuarie 16th, 2013

Salut,
O poti face cu folie anticondens + parchet. Asa am facut eu, stau la etajul unu al uni bloc in care parterul este spatiu comercial, gol din pacate si totodata inghetat la propriu. Nu iti garantez ca iti va tine de cald, cel putin vei elimina punctele de apa, condensul adica, de pe gresie. SUcces!

Bogdan Sterea in august 19th, 2013

Nu stiu daca mai este valabila intrebarea asa ca voi raspunde cat mai pe scurt.
Pardoselile din gresie fac obiectul asa numitor pardoseli reci. Folia anticondens sau bariera de evapori se foloseste la acoperis, intre astereala si tabla ce va imbraca acoperisul si are rolul de a impiedica apa rezultata din condensul de la tabla (care este tot rece) sa ajunga la lemn sa-l deterioreze.
Dvs. domnule Daniel, ati creat o bariera, o rupere termica prin montarea acelui parchet eliminand astfel posibilitatea ca aerul cald sa intre in contact direct cu gresia si astfel ati inlaturat efectul nedorit. Insa, rolul barierei de vapori este nul. Ati dat banii degeaba, cu alte cuvinte.
Acum, in situatia dvs. domnule Sorin, a acoperi gresia nu va avantajeaza mai ales ca finisajul acesta costa cam 100 de lei/m2. Dvs. va trebui sa eliminati cauzele condensului:
1. Umiditate ridicata in apartament
2. Pardoseala sa nu fie in contact direct cu aerul rece si umed din subsol
In situatia dvs, un dezumidificator ar fi indicat impreuna cu realizarea unei bariere termice in subsolul blocului. Ceva simplu, chiar si nefinisat. Va sfatuiesc sa termoizolati in subsol si sa observati daca mai apare fenomenul de condens. Daca da, ventilarea si dezumidificarea spatiului sunt necesare. Costul unei termoizolari corespunzatoare, minim necesare v-ar costa cam 22-25 lei/m2 materiale si un know how adecvat pe care vi-l voi spune daca mai sunteti interesat.
Cu stima
Bogdan Sterea
bsterea@yahoo.com

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii