Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate izola peste gresie? Am condens mare.

Buna ziua. Stau la parter si am gresie toata casa, iarna am condens mare, vreau sa stiu ce este de facut si daca pot izola peste gresie si cu ce, multumesc.


Intrebare de la Sorin, pe adresa redactiei: Se poate izola peste gresie? Am condens mare.

7 răspunsuri la “Se poate izola peste gresie? Am condens mare.”

Salut,
O poti face cu folie anticondens + parchet. Asa am facut eu, stau la etajul unu al uni bloc in care parterul este spatiu comercial, gol din pacate si totodata inghetat la propriu. Nu iti garantez ca iti va tine de cald, cel putin vei elimina punctele de apa, condensul adica, de pe gresie. SUcces!

Nu stiu daca mai este valabila intrebarea asa ca voi raspunde cat mai pe scurt.
Pardoselile din gresie fac obiectul asa numitor pardoseli reci. Folia anticondens sau bariera de evapori se foloseste la acoperis, intre astereala si tabla ce va imbraca acoperisul si are rolul de a impiedica apa rezultata din condensul de la tabla (care este tot rece) sa ajunga la lemn sa-l deterioreze.
Dvs. domnule Daniel, ati creat o bariera, o rupere termica prin montarea acelui parchet eliminand astfel posibilitatea ca aerul cald sa intre in contact direct cu gresia si astfel ati inlaturat efectul nedorit. Insa, rolul barierei de vapori este nul. Ati dat banii degeaba, cu alte cuvinte.
Acum, in situatia dvs. domnule Sorin, a acoperi gresia nu va avantajeaza mai ales ca finisajul acesta costa cam 100 de lei/m2. Dvs. va trebui sa eliminati cauzele condensului:
1. Umiditate ridicata in apartament
2. Pardoseala sa nu fie in contact direct cu aerul rece si umed din subsol
In situatia dvs, un dezumidificator ar fi indicat impreuna cu realizarea unei bariere termice in subsolul blocului. Ceva simplu, chiar si nefinisat. Va sfatuiesc sa termoizolati in subsol si sa observati daca mai apare fenomenul de condens. Daca da, ventilarea si dezumidificarea spatiului sunt necesare. Costul unei termoizolari corespunzatoare, minim necesare v-ar costa cam 22-25 lei/m2 materiale si un know how adecvat pe care vi-l voi spune daca mai sunteti interesat.
Cu stima
Bogdan Sterea
bsterea@yahoo.com

Bună ziua!
Va scriu si problema mea poate cineva ma va ajuta sa înțeleg ce se întâmplă. Locuință noastră este o casa ce face foarte mult condens iarna, în sensul ca în unele zone iese pur și simplu apa din pământ parca, ca ma trezesc cu apa pe jos pe gresie, mi-a tras mucegai peste tot, a intrat în toată mobila, într-unul dintre dormitoare am schimbat deja parchetul o data ca mirosea foarte tare a mucegai. Nu știu ce sa facem, nu știu care este soluția și care este mai ales problema. Casa este încălzită bine iarna, este izolata toată, mai puțin partea de mansarda și pardoseala. Dacă ma poate ajuta cineva cu o părere, as fi recunoscătoare. Mulțumesc frumos!

Bună ziua!
Ce pot pune peste faianță sa nu tragă condens. Am o bucătărie mare care vreau sa fac o sufragerie și as vrea sa nu mai dau faianță jos. Dacă ne poate ajuta cineva cu un răspuns ce as putea folosi.

Va salut! Ati putea pune Rigips verde de 1,2 este rezistent la umiditate si anticondens. Se poate lipi cu CM 17 pt rezistenta si lipire eficienta. Eu am facut aceasta si a fost bine. Nu am avut probleme. Marius 0727400613 pt detalii.

Bună seara, la mansarda vreau sa fac o baie de servici. Ce as putea pune jos ca să pot pune gresie? Mulțumesc domnul Marius pt răspunsul mai de sus.

Goran Mihaisays:
1 februarie 2020 la 7:08 pm
Bună seara, la mansarda vreau sa fac o baie de servici. Ce as putea pune jos ca să pot pune gresie? Mulțumesc domnul Marius pt răspunsul mai de sus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *