Categorii
Proiecte de case inedite

Top 10 constructii de gheata din lume

cetatea de gheata finlanda

Ati auzit cu totii despre constructiile din gheata: biserici, hoteluri sau restaurante.


De la an la an, tot mai multi sculptori si designeri iscusiti ne uimesc cu proiecte lor din gheata din ce in ce mai spectaculoase.

Top cu 10 dintre cele mai frumoase si inedite constructii de gheata, din lume:

1. IceHotel din Jukkasjärv, Suedia este deja celebru pe intreg mapamondul, pentru ca este reconstruit in fiecare iarna de 22 de ani incoace. Designul ineditului hotel suedez, realizat integral din zapada si gheata, a fost sursa de inspiratie si pentru alte hoteluri similare, construite in tari precum Norvegia, Canada, Alaska si chiar Romania.

icehotel suedia

2. An de an, in perioada ianuarie-martie, in orasul chinez Harbin se organizeaza Festivalul Sculpturilor de Gheata. Sculpturile superbe din gheata sunt cu atat mai spectaculoase noaptea, cand sunt iluminate cu diode LED multicolore, care transforma totul intr-o imagine de poveste. Printre cele mai asteptate sculpturi gigant construite anual se numara castelul de gheata.

castelul de gheata harbin china

3. In fiecare iarna, de 100 de ani la rand, bavarezii din oraselul german Mitterfirmiansreut construiesc o biserica din gheata. In ineditul lacas de cult se tin slujbe pana in primavara, cand se topeste gheata.

biserica de gheata germania

4. Palatul de gheata din Sankt Petersburg, construit in iarna lui 2007, a fost o reeditare a constructiei legendare, construita in anul 1710, special pentru nunta Imparatesei Anna Ioannovna, nepoata lui Petru cel Mare al Rusiei.

palat de gheata sankt petersburg

5. Printre cele mai mari cetati de gheata din lume se numara si Snow Castle din orasul Kemi, Finlanda. In fiecare an, finlandezii construiesc cetatea care gazduieste o capela, un restaurant si un hotel – toate de gheata. Dimensiunile, forma si designul cetatii de gheata se schimba de la an la an, bucurandu-i in egala masura pe turisti si pe localnici.

cetatea de gheata finlanda

6. Pe plaja din Barcelona se gaseste IceBar, un local din gheata, deschis din noiembrie 2011, in interiorul caruia temperaturile sunt cuprinse intre -10 si -2 grade Celsius. La intrare se plateste o taxa de 15 Euro, care va asigura o bautura si o haina calduroasa, pentru o sedere confortabila de maxim 45 de minute.

bar de gheata barcelona

7. In orasul Kesennuma din nord-estul Japoniei se afla una dintre cele mai inedite constructii de gheata din lume – un spectaculos acvariu, care gazduieste aproximativ 450 de exemplare de pesti din 80 de specii diferite. Toate exemplarele din acvariu sunt congelate in blocurile din gheata din care este construit acvariul unicat.

acvariul din gheata japonia

8. La doar 10 minute de centrul orasului Quebec se afla Hotel de Glace – o constructie de gheata din Canada, deschisa anual, in perioada ianuarie-martie. O noapte de cazare in hotelul de gheata pentru o familie compusa din 2 adulti si 3 copii costa 475 USD. In pret sunt incluse cocktailuri de gheata, accesul la jacuzzi exterior incalzit, sacii de dormit si micul dejun.

hotel gheata canada

9. In Dubai, in mijlocul desertului, unde zapada si gheata nu ajung niciodata, a fost construit restaurantul Ice Cafe. Interiorul localului de lux este realizat integral din gheata, la fel ca si mobilierul, decoratiunile si chiar vesela.

restaurant gheata dubai

10. Probabil cea mai neasteptata opera inghetata este imitatia celebrului Coloseum din Roma, construita integral din blocuri imense de gheata la Festivalul Sculpturilor de Gheata in orasul Harbin din China. Coloseumul din gheata a fost sculptat la editia din anul 2010 a festivalului.

coloseum din gheata

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *