Categorii
Animale si pasari de curte

Caprele pitice, divertisment si sursa de venituri

capre pitice

Cand spui animale de companie te gandesti in primul rand la caini si pisici. Dar poti avea animale de companie in curtea ta, care sa te distreze si in acelasi timp sa iti asigure si o sursa de venituri.


Caprele pitice sunt animale foarte blande, curioase, jucause si atasate de stapani. Ca aspect fizic seamana leit cu caprele obisnuite, numai ca sunt de talie mica, nu depasesc in inaltime 40-50 cm. Sunt putine la numar la noi in tara, poate le-ati vazut in zoo sau in parcurile unor pensiuni. Fie ca sunt aduse din Elvetia sau din tari africane, caprele pitice se adapteaza foarte bine la conditiile noastre climatice.

ied capra pitica

Cum ne pot asigura venituri aceste capre?

Unele dintre caprele pitice dau o cantitate de lapte ca si o capra obisnuita autohtona, rasa neimbunatatita. Am mai vorbit despre laptele de capra, se stie ce calitati si ce efecte benefice are asupra sanatatii noastre.

Caprele pitice pot fata de doua ori pe an cate doi iezi, daca sunt optim ingrijite. Iedutii nu ating 1 kg la nastere, dar dupa 2-3 luni fiecare iedut poate valora chiar si peste 200 euro, in functie de rasa.

Un răspuns la “Caprele pitice, divertisment si sursa de venituri”

Am si eu 3 capre pitice si mai vreau sa cumpar cine are sa ma contacteza la nr de tel 0254268015 Multumesc frumos vin dupa ele in tara BAFTA MULTA si astept tel DV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *