Categorii
Intrebari de la cititori

Cat fier intra la o placa 120 mp si ce grosime trebuie sa aiba?

Cati centimetri grosime trebuie sa aiba o placa si cat fier intra la o placa de 120 metri patrati?


Intrebare de la mihaita, pe adresa redactiei: Cat fier intra la o placa 120 mp si ce grosime trebuie sa aiba?

29 de răspunsuri la “Cat fier intra la o placa 120 mp si ce grosime trebuie sa aiba?”

grosimea, variaza intre 10 si 15 cm ,fara centuri,fier tesut din 15 in 15 cm diametru de 10mm ar intra 15-16 kg pe metru patrat,inmultiti cu suprafata de turnare ,ar rezulta 1800 kg fier si 20 mcubi beton grosime de 15 plus centuri si grinzi.

Grosimea placii se calculeaza cel mai simplu dupa urmatoarea formula: se calculeaza perimetrul in cm ochiului de placa cu cele mai mari dimensiuni , se imparte la 180 la care se adauga 1.5cm. Se rotunjeste in plus. Sfat : grosimea minima 10cm ideal pentru a nu vibra planseul 13cm (si din considerente de izolare fonica). Armarea este functie de grosimea placii si calitatea betonului turnat si variaza intre 12-115kg/mp. Sorin Bucur

buna as dori sa stiu cat fier mi-ar intra si mie pe 108mp la fundatie ce grosime ar trebui sa fie si ce mai imi trebuie si cat pentru fundatie.va multumesc

Buna seara….atat grosimea placii, clasa betonului cat si cantitatea de fier le gasiti in proiectul casei…….Nu se fac economii de la structura casei.

Doamna ELLA ,fierul dintr-o fundatia, poate fi mai mult sau mai putin,in functie de un calcul, care se face dupa un plan de fundatii,se calculeaza in metri liniari nu in metri patrati,d-voastra a-ti dat suprafata placii.
Cu respect

vin si eu cu urmatoarea intrebare.
vreau sa construiesc o casa din lemn, fara mansarda, doar parter, amprenta fiind de 13/11 metri.
dat diind configuratia terenului vreau sa o fac pe piloni din beton, iar pe piloni sa vin cu o placa de 15 cm grosime, dupa care structura de lemn, etc..
avand in vedere situatia financiara, doresc sa ridic casa singur, cu ajutorul a unui prieten, meserias in lemn.
ce ma intereseaza pe mine:
1.cat fier beton imi intra la aceasta placa, si care ar fi grosimea ideala a fierului?
2.este necesar construirea unor grinzi, sau torn direct placa pe piloni (20 buc socotind la 2, 50 m pilonul – desi mi se par cam multi piloni, avand in vedere casa care e din lemn)
precizez ca eu mai am ceva fier adunat(am adunat in timp materialele necesare), de 12 si de 14 in grosime, cel de 14 vreau sa.l folosesc la piloni, iar cel de 12 la placa….
multumesc anticipat

Dl Avram lucrurile stau in felul urmator:
1. – de ce nu- l intrebati pe acel prieten meserias si amandoi o sa fiti licentiati in contructii de case pe structura piloni, si atunci cand o sa cada casa pe dvs sa aveti telefonul la dvs sa va sunati amicul cu care ati contruit casa;
2. – lucrurile nu sunt asa simple precum va inchipuiti dvs si la 2.5 m intre axe pilonii nu sunt deloc multi ( poate prea putini) dar asta doar un ing de structura poate decide nu dvs si amicul dvs ;
3.- este obligatoriu centura / grinda cu fier armat peste piloni si apoi placa de BA;
4. – va sfatuiesc sa consultati un inginer de rezistenta nu sa faceti lucrarea dupa cum credeti dvs de cuviinta;
Spor la treaba dar tineti cont de sfaturile unui structurist si lucrati dupa un proiect

Am nevoie de un sfat de la un specialist in placi si structuri de beton . ma intereseaaza o formula de calcul pentru o placa de beton ( plafon ) . Va rog sa ma ajutati

Buna.Vreau sa construiesc o casuta de lemn de 7 pe 5(living+dormitor de 3 pe 2,5)fara mansarda doar pe parter + o veranda de 5 pe 2. As vrea sa stiu la ce dimensiuni trebuie sa construesc placa pe care vine pusa(grosime,lungime,latime) si cam la ce pret ar ajunge?

BUNA ZIUA, dorsc sa construiesc un garaj la care am turnat 6 stalpi beton cu cate 4 fire de fier ( dimensiunea fiecarui stalp este de 30/30 cm iar peste ei doresc sa torn placa tavan impreuna cu o grinda la jumatatea garajului iar inca 2 pe fiecare laterala unind grinzile.

plasa este de 10/10 sudata cu dimensiunea garajului 6m/4m este suficient?
ms,

Salut.As dori un pret estimativ pentru constructia unei case cu mansarda (140 mp),incepand din cota 0,materiale+ manopera inclusiv acoperis fara tocarie.Multam

Buna seara , ma intereseaza o mica casuta de vacanta de 30 mp pe placa de ciment (fara fundatie) adica 1 dormitor de 12mp, o baie de 4mp, o bucatarie de 10mp si un hol de 4mp. Poate cineva sa ma ajute cu un calcul pt materiale de contructie :BCA, Fier, Ciment etc, Doar la rosu ????. Multumesc

Buna ziua. Am de armat o placa dreptunghiulara peste o camera cu dimensiunea golului de 8.25 x 4 m. Are stalpii la colturi din 4 fi 14 cu etrieri de 8 din 15 in 15, iar pe la mijloc are 2 stalpi cu 8 fi 16 cu 2 etrieri in romb din 10 in 10. Intre stalpii din mijloc este o grinda din 8 fi 14 cu (4 sus si 4 jos) cu etrieri din 10 in 10 la margini si din 15 in 15 pe la mijloc. Grinda (0,4 x 0,25) este dispusa la 3,5m de o margine formand astfel 2 goluri 4 x 3,5 si 4 x 4,5. Ma gandeam sa armez aceasta placa cu un rand de plasa tesuta din fi 8 din 10 in 10 in partea de jos, iar la partea superioara sa folosesc calareti fi 10 din 10 in 10. Vreau sa va intreb daca este suficienta aceasta armare pentru deschiderea pe care o am. Sau daca aveti alte sugestii (exclud armarea cu plasa sudata). Multumesc!

Vreau si eu o parere pentru o placă in sol este obligatoriu fundatie sub fiecare zid care urmeaza sa fie zidit sau e suficient o placă mai groasă cu fier si cateva grinzi si sus in loc de grinzi de beton pentru sustinerea celuilalt etaj pe lângă zidurile care o să susțină placă as vrea sa pun profil ce părere aveti? Va multumesc

Buna ziua domnilor ,care sunt costurile unei placi de 100metri patrati plus stalpi de sustinere va multumesc…

Buna ziua, As vrea sa fac o placa de beton pt o casa de lemn de 70 mp in jud Neamt.
Stie cineva cat ar costa constructia acestei placi de 7m pe 10m si grosime de 40 cm?Terenul este un pic anclinat din spate in fata este o diferenta de 10cm.
Poate stie cineva un meserias bun cu care as putea lua legatura in Jud Neamt.
Multumesc anticipat

Buna ziua,
As vrea sa stiu,daca poate cineva sa-mi spuna,
cat beton intra la o fundatie de 160 metri patrati elevatia 50 adancimea 70, aproximativ.

Sal la toti intrebare,la o casa cu mansarda la centura ieste suficient fier de 10 se poate folosi si de 8 ?

Am o problema , vreau sa turn o grinda sub placa ca sa tine si placa și nu am nici o idei cum sa fac !

Ajutați-mă te rog dacă aveți niște idei pentru treaba asta !

Omul intreaba despre un pret estimativ, dar toti vin cu calcule (editat de admin) si sugestii fara sens. Intr-un final, niciunul nu-i da un raspuns concret.

Bai oameni buni citesc ce ați dialogat pe aici și nu mi vine sa cred ce zace în nația de roman. întrebări directe și răspunsuri pline de ironii și tot felul de prostii numai sa te bage în ceata. Specialiști care cunosc atât de multe chești încât îi… sa mai facă mișto de unul, care săracul pune o inrebare simpla.

O casa de lemn este caracterizata de STRUCTURA DE REZISTENTA de lemn si pereti de lemn .
O casa cu strucrura de rezistenta din beton are peretii din caramida sau din BCA .
Structura de rezistenta a unei case trebuie calculata de un inginer constructor specializat in calcule de rezistenta. Aceasta structura de rezistenta presupune :
– fundatie, stalpi, grinzi, placa parter, placa tavan, etc. , etc.
Vreti sa calculati singuri aceste elemente ? Este posibil numai in cazul in care sunteti hotarat sa invatati o meserie noua si urmati studiile de specialitate.
Nu uitati sa luati in calcul si materialul din care sunt facuti peretii pt ca, peretii de caramida au o anumita rezistenta si implicit preiau o parte din eforturile din grizi pe cand peretii din BCA au o rezistenta mult mai mica care nu diminueaza efortul din grinzi.

Buna ziua, as dori sa stiu si eu cati mertri de cherestea intra la o amprenta de 96 de metri la o placa cu exterioare si 14 stalpi de 25 pe 25 inalti la 2 50 m. Si cat m-ar costa, mersi frumos

Sunt fierar betonist cu o experienta de 30 de ani și nu-mi permit sa lucrez fără un proiect de fierărie adică un inginer de rezistenta constructor, nu ca nu as putea sa execut o armatura după capul meu, dar ce este important în ce zona topografica se construiește solul este de mai multe feluri asa ca de exemplu teren nisipos afinat tare și foarte tare, asa ca dragi amatori nu faceți după capul vostru o casa. depinde și de zona seismica, va sfatuiesc sa luați în considerare. o casa trebuie sa fie rezistenta compresie întindere si rezistenta. va multumesc

Buna ziua am si eu o nelamurire nu sunt in masura si nici nu stiu sa calculez
Am inceput constructia unei case am turnat fundatia si placa de egalizare am un plan al casei dar cum se calculeaza cat fier imi intra pentru stalpi si planseu?
Mentionez ca doresc sa cumpar materialele si anul urmator ma voi apuca de ridicat
Daca ma poate ajuta cineva cu calculul fierului multumesc anticipat
Emailul meu e hutanmariana1977@gmail.com

Pt Anghea Mihai 0.25 x 0.40 x 2.5 = 0.25 mc la un stalp
La 26 de stalpi ai 0.25 x 26 = 6.5 mc

Buna seara. As vrea sa ma ajutati si sa ami spuneti cati mc de beton ar intra la o placa pt casa suprafata ar fi 10 pe 10 mp. La 100 mp cati mc mi-ar trebui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *