Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala lemne pentru o casa 180 mp. Cati kw?

La o casa de 180 m patrati de cati kw trebuie sa fie o centrala pe lemne?


Intrebare de la marius, pe adresa redactiei: Centrala lemne pentru o casa 180 mp. Cati kw?

3 răspunsuri la “Centrala lemne pentru o casa 180 mp. Cati kw?”

Buna ziua,

Luati obligatoriu legatura cu o societate comerciala specializata deoarece sunt multi factori care concureaza la alegerea centralei nu doar m patrati ai casei. Mai conteaza :
1)Gradul de izolare la pereti, tavane, usi, geamuri, podele(daca aveti beciuri sub camere);
2)Inaltimea camerelor;
3)Zona geografica unde este locuinta (conteaza foarte mult temperaturile minime care se inregistreaza iarna- o centrala subdimensionata sau dimensionata la limita o sa va asigure o autonomie foarte mica si inconfort termic.
Eu va recomand sa nu va montati o centrala termica fara montajul unui acumulator de caldura ( nu va uitati la bani in acest caz deoarece o sa va usture mai rau dupa aceea si o sa aveti si multe alte inconveniente);
Ideal ar fi achizitionarea unei centrale cu combustibil solid atmosferice la care sa atasati un puffer ( acumulator de caldura) calculat 50 litri de apa la fiecare KW al centralei. Calculul exact o sa vi-l faca un specialist dupa ce vede proiectul casei. Daca doriti detalii va stau la dispozitie pe acest forum.

Am o casa p+1 de aprox 170 mp…parter 90mp si etaj 80mp…izolata la eterior cu polistiren de 10 cm….toate tavanele izolate cu rigips si vata minerala.. as dori sa achizitionez o centrala pe peleti…. de cati kw este necesar??? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *