Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Cum decoram balconul? Mica noastra gradina de apartament

decorare flori balconSunt dese cazurile in care balconul este „Cenusareasa” apartamentului. De multe ori, din lipsa de spatiu, noi, cei care locuim la bloc, transformam balconul in loc de depozitare al obiectelor mai rar folosite, sau chiar al obiectelor defecte, pe care nu am avut timp sa le reparam. Tot pe balcon depozitam borcanele cu muraturi sau butoiul cu varza murata. Foarte dese sunt si cazurile cand transformam balconul in uscatorie de rufe.


Dar, tocmai din aceasta lipsa de spatiu, de curte, de gradina de care beneficiaza cei care locuiesc la casa, putem sa ne amenajam in balcon un colt de verdeata, de relaxare, un colt in care sa ne petrecem placut putinul timp liber de care dispunem, la o cafea, sau la o sueta cu prietenii sau cu familia.

Sa incepem curatenia de primavara cu balconul. In primul rand eliberam spatiul. Spalam gresia sau mozaicul; nu este indicat sa asternem pe jos un covoras, el se va umple de praf destul de repede. Nu vom incarca nici peretii cu diverse obiecte, din acelasi motiv. Preferabil este ca peretii sa fie placati cu faianta pentru ca se curata mult mai usor.

Putem confectiona pe o laterala un dulap inchis cu rafturi pentru depozitarea borcanelor.
Ca mobilier este recomandat cel de mici dimensiuni si de preferinta pliabil, care sa poata fi strans in timpul zilei si protejat de praf cu o folie de plastic.

balcon gradina

Si acum putem trece la decorare. Cum decoram balconul?

Cu flori si verdeata, pentru ca dorim sa ne simtim ca intr-o gradina. Plantele nu au numai valoare estetica, ele vor filtra praful din aer, ne vor imbogati cantitatea de oxigen, ne vor racori atmosfera in timpul zilelor calduroase de vara, ne vor delecta cu parfumul lor si ne vor da o stare de bine.

Usor de ingrijit, ieftine si bogat colorate sunt muscatele si petuniile, care se simt bine in jardiniere sau ghivece si care sunt pline de flori din primavara pana in toamna.

Putem plasa intr-un colt un ghiveci cu o planta care sa fie punctul de atractie al micii noastre gradini, un ficus, un leandru cu flori parfumate, un trandafir japonez, sau un lamai.

amenajare balcon mic

Si daca avem o pasiune pentru arta culinara ne putem pregati cateva ghivece cu marar, patrunjel, busuioc, cimbru, care proaspat tocate vor da o aroma deosebita bucatelor noastre.

Pentru serile tarzii putem asigura iluminatul balconului cu o sursa de lumina (veioza, aplica), pe care nu o vom lasa permanent afara, sau cu lumanari decorative, cu conditia sa stea aprinse numai in prezenta noastra.

Daca ne dorim ca balconul nostru sa fie un adevarat loc de relaxare, sa nu uitam ca trebuie sa-l ingrijim zilnic, adica: maturat, spalat, iar plantele, permanent udate si curatate de frunzele si florile uscate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *