Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Decoreaza-ti dormitorul cu rafturi. Idei si imagini

rafturi pereti dormitor

De regula, punctul de atractie al unui dormitor este patul si implicit peretele pe care acesta este amplasat. Din acest motiv decorarea si finisarea peretelui cu pricina este extrem de importanta. O solutie la indemana si foarte practica in acelasi timp este decorarea peretelui deasupra tabliei patului cu rafturi de diferite forme, culori si marimi.


Puteti lua in calcul montarea unor rafturi in zona patului in urmatoarele situatii:

– In primul rand, daca dormitorul este atat de mic incat sa nu permita montarea unor noptiere obisnuite, care ar ocupa spatiu pe pardoseala, micsorand si mai mult camera dej foarte mica.

– Daca va place sa cititi inainte de somn si aveti nevoie de un loc in care sa va depozitati cartile preferate.

– Daca va numarati printre admiratorii diverselor bibelouri si mici decoratiuni, care v-ar incurca pe noptiera de la capul patului.

– Daca va place sa fiti inconjurati de poze si imagini cu amintiri din calatoriile de vacanta si nu numai.

– Daca peretele pe care este amplasat patul este traversat de stalpii de rezistenta ai casei sau de diverse nise pe care ati dori sa le mascati sau sa le puneti in valoare.

– Sau pur si simplu aveti nevoie de un extra spatiu de depozitare a obiectelor de uz personal.

raft perete pat

Puteti alege rafturi in ton cu restul mobilierului (noptiere, dulap, comoda cu sertare etc) sau puteti accentua si inviora armonios atmosfera cu ajutorul rafturilor in culori contrastante cu restul incaperii.

In cazul in care peretele pe care aveti amplasat patul este deja prevazut cu nise, puteti recurge la decorarea niselor, transformandu-le in spatii foarte utile de depozitare. De exemplu, se pot monta spoturi in partea superioara a niselor, anuland astfel nevoia de aplice de perete sau veioze de noptiera.

De asemenea, in magazinele de mobilier se gasesc deja modele de paturi prevazute cu rafturi care suplinesc si rolul de tablie. Acestea sunt dotate si cu noptiere pe roti, care culiseaza in interiorul tabliei.

Asadar, cu resurse putine, puteti infrumuseta aspectul dormitorului punand in valoare peretele deasupra tabliei patului. Important este sa alegeti modelul, dimensiunea si culoarea potrivita stilului de amenajare a dormitorului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *