Categorii
Animale si pasari de curte

Dogul de Canare (Presa Canario), caine de paza

dog de canare

Dogul de Canare este un caine foarte apreciat pentru calitatile de bun paznic si protector al casei si familiei. Este originar, dupa cum ne sugereaza si numele, din Spania, insulele Canare.


Ca aspect fizic Dogul de Canare se remarca prin impozanta. Este un caine de talie mare, robust, puternic, cu o figura oarecum fioroasa data de pielea ridata ce ii acopera capul masiv. Blana are parul scurt si drept si poate fi de culoare cafenie, cenusie, tigrata, eventual cu pete albe pe piept, iar pe fata pare a avea o masca neagra.

Ca temperament Dogul este un caine calm, echilibrat, independent, foarte afectuos cu familia. Fata de straini este in general precaut si distant, dar poate deveni foarte agresiv. Este un caine greu de dresat datorita caracterului dominant, de aceea dresajul si socializarea trebuie sa inceapa de la cea mai frageda varsta si sa fie facut de persoane specializate.

Ca ingrijire Dogul de Canare nu este pretentios; avand blana cu parul scurt si aspru, nu are nevoie decat de un periaj simplu cu o manusa, in cazul in care este nevoie. E bine de stiut ca acest caine nu suporta spatiile inchise. Poate trai si intr-un apartament daca i se asigura zilnic timp pentru miscare, dar cel mai bine se simte intr-o curte spatioasa.

Alimentatia

Din alimentatia Dogului de Canare e bine sa faca parte carnea de pasare, carnea de vita, orezul pentru necesarul de fibre, lactate (iaurt, branza), oua, legume si fructe. Carnea de peste este foarte bine primita si chiar necesara pentru ca ii asigura o buna digestie si contine vitaminele necesare dezvoltarii lui armonioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *