Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Garduri din piatra – poze, modele si idei

gard caramida2

Dupa terminarea lucrarilor la casa, cand nu se mai pune problema facilitarii accesului masinilor mari, cum ar fi cifa de beton, vine momentul sa schimbati gardul provizoriu cu unul permanent, pentru imprejmuirea terenului. In primul rand, in functie de preferinte si buget, va trebui sa alegeti tipul de gard cu care veti delimita hotarele curtii.

gard piatra de rau

Puteti alege intre gardul din plasa, din tabla, din fier forjat, din lemn, piatra, caramida, beton sau combinatii dintre cele de mai sus.

In mod normal, partea frontala (stradala) a gardului trebuie sa se incadreze in peisajul arhitectonic al zonei, asa cum se intampla peste tot in occident.

Din pacate insa, putini proprietari din tara noastra tin cont de aceasta regula de bun simt. In consecinta cartierele cu case au ajuns sa aiba un aspect extrem de pestrit si neregulat.

gard stalpi placati cu piatra fier forjat

Pe langa functia de delimitare a proprietatii, gardul are si rolul de a ne proteja de privirile curiosilor si de a impiedica patrunderea altor animale in curtea noastra.

Inaltimea unui gard de imprejmuire poate varia intre 1,2 si 2 metri. Dintre cele mai solide garduri sunt cele construite din piatra, caramida sau placi de beton, a caror inaltime variaza intre 1,8 si 2 metri.

Din nou, multi proprietari de case din tara noastra se intrec cu masura, alegand sa-si construiasca garduri ce ating si 2,5 metri inaltime.

gard busteni orizontali

Unul dintre cele mai frumoase garduri, din punctul meu de vedere, este cel construit sau macar placat cu piatra naturala. Acestea, desi foarte scumpe, sunt foarte frumoase, solide si rezistente in timp.

Pentru constructia unui gard din piatra este nevoie de turnarea unei fundatii pe toata lungimea perimetrului curtii si stalpi, care vor fi ridicati la distante de aproximativ 2.5 metri unul de celalalt.

Golurile dintre stalpi vor fi umplute cu zidarie din piatra naturala sau cu caramida, care va fi placata ulterior cu piatra decorativa.

gard caramida1

Gardul din piatra se asorteaza foarte bine cu elemente din fier forjat sau lemn. Puteti placa elevatia si stalpii gardului cu piatra naturala si sa umpleti golurile dintre acestia cu elemente din lemn sau fier forjat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *