Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Labradorul, excelent caine de companie


labradorLabradorul este un caine puternic, de talie medie. Cu toate acestea el nu exceleaza in paza casei, dar are toate calitatile necesare unui caine de companie. Este un caine bland, tandru, chiar si fata de straini, echilibrat, inteligent, usor de dresat, foarte atasat de stapani si cu reale abilitati de a convietui cu copiii.


Labradorii sunt pregatiti si folositi cu succes, in multe cazuri, ca si calauza pentru persoane cu deficiente de vedere sau de auz. Datorita temperamentului lor tolerant, rabdator, plin de viata si dornic de joaca, Labradorii sunt ideali in terapia copiilor si batranilor, dar si a adultilor cu depresii sau alte tulburari de natura emotionala.

Au un miros foarte dezvoltat si ca atare sunt folositi si in politie pentru descoperirea drogurilor, a bombelor, pentru prinderea criminalilor, sau pentru depistarea persoanelor prinse sub daramaturile provocate de diverse dezastre.

Ingrijire Labrador


Labradorii au o blana scurta, deasa si aspra, deci nu necesita o ingrijire speciala a parului. Ei traiesc in medie 12 ani si singurele probleme de sanatate pot proveni din ingrasarea excesiva, ingrasare care poate duce la diabet sau probleme cu incheieturile.

Pot trai si in apartament, dar trebuie sa ne facem timp sa-i scoatem la plimbare, au nevoie de miscare, de aceea ideal este sa traiasca intr-o curte cat de mica.

Alimentatia Labradorului

Cainele Labrador poate fi hranit atat cu hrana uscata cat si cu hrana pregatita in casa. O consultare cu medicul veterinar in aflarea alimentatiei sanatoase e binevenita. Labradorul este unul dintre cainii care primeste foarte bine carnea de peste.

Total contraindicate, ca si in cazul altor caini, sunt ciocolata si cremele de cacao.
E bine sa aiba un program de masa relativ stabil si sa nu fie deranjat in timpul mesei, in special de catre copii. Copilul nu va avea de suferit din pricina cainelui, dar relatia dintre ei ar putea deveni tensionata.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii