Categorii
Animale si pasari de curte

Pisica – rasa persana

pisica persana

Pisica persana, cu blana ei deosebit de frumoasa, pasnica, afectuoasa cu stapanii, distanta fata de straini, mandra, este cu adevarat o pisica aristocrata. Se acomodeaza perfect cu viata de interior si se ataseaza puternic de stapanii casei, putand fi considerata in scurt timp membru al familiei.


Blana pisicilor persane poate avea diverse culori, ele pot fi in totalitate albe, crem, liliachii, roscate, gri sau negre. Dar sunt si pisici persane cu pete de culoare, cu dungi, sau cu extremitatile (labutele si coada) in nuante mai deschise decat restul corpului.

Temperamentul pisicii persane este unul linistit, nu manifesta curiozitatea specifica altor rase, nu distruge obiecte din casa. Este calma, prietenoasa si blanda.

Alimentatie, pisica persana

Fiind o pisica linistita, nu consuma multe calorii, deci trebuie sa avem grija sa nu devina obeza. Este predispusa la asta si sanatatea ei ar avea de suferit. Va fi alimentata de 2 ori pe zi. Nu este recomandata mancarea gatita si nici oasele, ci alimentatia speciala pentru pisici. Nici laptele nu este recomandat, ii poate provoca diaree. Apa trebuie sa fie tot timpul proaspata.

Ingrijire, rasa persana

Blana pisicii persane, fiind deasa si lunga are nevoie de o ingrijire speciala. Va fi periata des; un periaj e bine sa dureze 15 minute si sa se faca in sens invers cresterii firelor de par. Saptamanal e necesar sa i se faca baie cu apa potrivit de calda si cu un sampon special. Dupa baie va fi uscata la temperatura camerei.

Pisica persana are nevoie de iarba, poate mai mult decat alte pisici, pentru a scapa de ghemotoacele de par formate in stomac.
Daca apar probleme cu dentitia sau cu ochii aveti nevoie de sfatul unui medic veterinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *