Categorii
Intrebari de la cititori

Placa de beton sau din lemn intre nivele? Diferente de pret

Am o mare nelamurire. Pentru o casa cu mansarda avind talpa de 60 MP ce este mai indicat intre nivele, placa de beton sau din lemn si care ar fi diferenta de pret intre cele doua?


Intrebare de la Sandu, pe adresa redactiei: Placa de beton sau din lemn intre nivele? Diferente de pret.

15 răspunsuri la “Placa de beton sau din lemn intre nivele? Diferente de pret”

Teoretic placa de beton de 15 cm ci fierul aferent este ideala,avantajul,lemnul lucreaza in timp,mai ales bradul,la peret ce sa zic ,o placa de 100mp fara centuri si grinzi necesita vreo 15 metri cubi beton si aproximativ 1350 kg fier beton de 14 plus mana de lucru apoximativ 1500 euro.

Fiecare varianta are avantaje si dezavantaje insa cu avntajul clar pentru lemn ca iesi mai ieftin. Cat de ieftin? Doar un meserias care vede planurile casei tit poate spune.Chestia cu”lemnul lucreaza in timp” nu cred ca este o problema atata timp cat se respecta tehnologia specifica lemnului. Daca lucrezi dupa ureche poate fi o problema si in cazul placii din beton. Ba chiar o problema ce s-ar putea lasa cu victime colaterale. Lemnul are avantajul ca este mai usor, deci nu ai nevoie de o fundatie foarte puternica, este mai ieftin, este estetic, pentru cine stie sa aprecieze, izoleaza foarte bine, nu are nevoie de o perioada de uscare asa cum are nevoie betonul, pentru a putea fi utilizat etajul, nu face igrasie, fiind un material cald si prietenos. O constructie din lemn bine construita si intretinuta poate sa traiasaca la fel de mult ca si una facuta cu structura din beton. DEzavantajele ar fi acelea ca lemnul este sensibil la intemperii, foc si daunatori daca nu se respecta tehnologia specifica acestui material. Pentru toate aceste dezavantaje exista insa solutii tehnice. Luati legatura cu un specialista si nu o sa fiti dezamagit nici dvs si nici urmasii dvs.

SC.Gimiana-Impex SRL.
Executa,constructii case -vile la rosu sau la cheie,cu sau fara materiale,
in Ilfov-Bucuresti,proiectare,avize,autorizatii,consultanta,arhitectura,inginerie si tot ce tin de acestea.
Cu stima .

Fac o precizare,cu cit placa de beton e mai subtire ,este mai bine,mai intrebati,pe domnii ingineri de structura,nu uitati ca peste placa intermediara,
de beton mai e una de( SAPA) de 5-10 cm.care ingreuneaza structura casei.
Cu stima.

#Francisc casa are AMPRENTA de 60mp(100mp in al doilea caz) dar asta nu inseamna ca tre sa faci o placa de suprafata asta fara nici o sprijinire intermediara(casele alea sigur au sau vor avea pereti sau grinzi intermediare).
Sper ca nu te ofensez dar e o prostie sa faci o placa de 15cm pe o suprafata de 10×10 in cazul in care nu ai nicio sprijinire intermediara, solutia asta e buna pana pe la vreo 35-40mp max (in cazul placilor raportul laturilor intre 0.5 si 2). In cazul undei placi 10×10 sau faci grinzi secundare sau o placa mult mai groasa de 15cm(nu stiu exact de cat ca…. se calculeaza chestiile astea).
Acum lemn vs beton ca pret nu stiu sigur dar presupun ca lemnul iese ceva mai ieftin, e un izolator termic mai bun, dar unul fonic mai prost, se executa mult mai usor decat in cazul betonului, dar intretinerea iti batai de cap mult mai mari plus ca ar trebui sa fii sau sa cunosti pe cineva care se pricepe la lemn pt ca daca nu e uscat bine sau daca nu e tratat corespunzator poti sa te trezesti cu o pardoseala stramba rau sau cu una cu daunatori 🙂
In cazul discutiei despre fundatii oricum la casute astea ies din conditii constructive (daca din calcul consderand placa de beton ajungi ca iti treb fundatii de 35cm iar din ala cu lemnu-28cm oricum le faci cat e peretele plus inca 20cm). Numai in cazul in care ar fi toata casa din lemn s-ar putea de adoptat o alta solutie de fundare mai simpla si mai ieftina….
Eu personal ( daca e casa din zidarie sau b.a) as face planseul din beton.
Considerand (si pt 60mp si pt 100mp) ca aveti pereti sau grinzi intermediare e suficient o placa de 13cm, iar armatura se calculeaza functie de deschideri ( daca nu-s mai mari de 5m atunci o sa mergeti cu armaturi de diam 6 si 8)

NERVOMETAL este un cadru metalic, care este fabricat în foi de 2500 x 600 mm cu grosime 0.5 mm galvanizat. Avantajele sale sunt: – costuri mai mici decât alte materiale tradiționale. Pot fi taiate, îndoite,despicare, facilitând astfel adaptarea sa la geometria oricarei structuri de instalare.
NERVOMETAL este un metal expandat simetric pe întreaga sa lungime, care acționează ca element de rigidizare pentru a ameliora randamentul structurei, Special pentru placi de lemn,acoperisuri,diferite forme arhitectonice,datorita greutati sale reduse si rigiditatea care o ofera cu doar 5cm de beton se evita crapaturile traditionale ale tavanelor din rigips montate pe structura unei placi din lemn,se ofera montaj si garantie de 50ani pentru orice placa de lemn cu structura metalica de nervometa.Livrari gratuite in toata tara cu plata la ridicarea produsului.COSTURI MAI MICI CU 30% FATA DE ALTE MATERIALE TRADITIONALE,POT FI TAIATE,INDOITE,FACILITAND ADAPTAREA LA GEOMETRIA ORICAREI STRUCTURI,REPEDE DE INSTALAT . NU EXISTA PIERDERE DE MATERIAL,ORICE CAPAT POATE FI REFOLOSIT,NU PRODUCE SCURGERI NICI PIERDERI ASTFEL SE REDUCE COSTUL MATERIALELOR. DATORITA RIGIDITATII SALE NU ESTE NEVOIE DE COFRARE, ESTE O ARMATURA IGNIFUGA IMPOTRIVA FOCULUI SI INCENDIILOR. ARMATURA DE NERVOMETAL POATE SA SUSTINA O SEPARARE A GRINZILOR DE PANA LA 1 M, CELULELE PRODUSE DUPA TURNARE ASIGURA O FOARTE MARE REZISTENTA DE LIPIRE IN CAZUL TENCUIELI SAU GLETUIRI CU IPSOS,acest produs poate fi comercializat doar de distribuitori autorizati.

Structurile usoare din lemn pot avea probleme în ceea ce priveste izolatia FONICA
Acest lucru poate fi eficient eliminat cu ajutorul betonului
Betonul se toarna direct pe structura de rezistenta a pardoselii , pe grinzile / capriorii planseului folosind cofrajul perdut numit NERVOMETAL
Un astfel de planseu este o varianta mai avantajoasa din punct de vedere al necesarului de izolare (termica si fonica) prin natura sa compacta, rezistenta ridicata si etanseitate
Se recomanda ca grosimea placi de compresie sa fie DE 5 CM

Structurile uşoare din lemn pot avea probleme în ceea ce priveşte izolatia:
– FONICA
-TERMICA
-REZISTENTA
Acest lucru poate fi eficient eliminat cu ajutorul betonului si a cofrajului de armare NERVOMETAL
Betonul se toarna direct pe structura de rezistenta a pardoselii , pe grinzile/căpriorii planseului folosind cofrajul pierdut numit NERVOMETAL
Se recomanda ca grosimea placi de compresie sa fie de 5 cm
Utilizarea NERVOMETAL este multipla in constructii precum pentru cofrajul permanent in placi ,plansee,sarpanta acoperis sau cimentari, ca montaj betonat pe perete, dale sau forjate, ca sustinere de mortar si tencuieli la fatade, acoperisuri si pereti sau ca suport de mortar ignifug. Este aliatul perfect pentru sistemele de grilaj(stud frame) si arhitectura modulara si industrializata.
TEL: 0731229926
Mail: nervometal_romania@yahoo.com
https://www.facebook.com/NervometalRomania

Vreti un planseu din lemn care Nu vibreaza,Nu scartaie,Nu crapa tavanele de rigips pe sunt montate pe o structura din lemn? Daca asta cautati…NERVOMETAL este alegerea corecta,transport gratuit si plata ramburs oriunde in Romania.
nervometal.ro

Daca inlocuiesc grinzile de lemn cu grinzi de beton asezate pe centura, iar intre ele caramizi(tavan ceramic),ma costa 40 lei m2 plus 10 m3 de beton, plus plasa de 4 mm, nu ies mai ieftin la o suprafata de 100m2, binenteles cu ziduri intermediare? nu mai imi trebuie scandura pentru cofrare s-au inchiriere de panouri si 100 si ceva de popi,iar pentru grinzi de lemn multe straturi de izolatii si rigips care costa.Plus ca rezistenta este net superioara lemnului.Ce parere aveti?

Buna ziua.Si eu am o problema am cumparat o casa cu mansarda nu are placa sunt capriori de brad 10*10cm cu distanta intre ei de 60cm pe care este scandura de 5 cm dupa care au pus folie,plasa tip buzau si au turnat beton de 8 cm ,nu stiu daca rezista tavanul in timp imi este frica sa nu cedeze,daca ma puteti indruma ce pot face sa intaresc cumva sau sa sustin de la parter cu ceva .Va multumesc

va rog sa mi spuneti la o casa cu un nivel ce planseu este mai avantajos cel de lemn sau ce de beton

Bună ziua as vrea sa construiesc o casa proiectul e parter fără placa de beton as vrea sa știu și ieu care sunt pași de urmat după zidărie. Va mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *