Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stilul ECO in amenajari interioare

interior casa decorata stil ecoE la moda sa vorbim despre stilul de viata eco si tot ce implica acest termen: mancare, haine, bauturi, case etc. Astazi vom detalia stilul Eco in amenajarea si decorarea locuintei.


Pornind de ideea ca aproape tot ce e artificial dauneaza sanatatii, mii de experti in domeniu sustin si incurajeaza tendinta ultimilor ani de a investi in finisaje interioare si decoratiuni ecologice.

Personal, consider ca stilul Eco este echivalentul naturalului si prefer, de pilda, mobilierul din lemn natural, covoarele, lenjeriile, draperiile din lana, bumbac, in sau matase celor fabricate din elemente sintetice si artificiale, atat din considerente estetice, cat si datorita beneficiilor asupra sanatatii mele si a familiei mele. Dar mai cred si ca un apartament amenajat 100% eco, situat in centrul unei metropole aglomerate si poluate este la fel de nesanatos ca un altul, din vecinatate, amenajat in orice alt stil.

decor plante naturale lemn piatra

Si totusi, cum definim stilul Eco de amenajare a casei si care sunt elementele care il caracterizeaza? In primul rand, trebuie subliniat ca acest stil de amenajare sustine un mod de viata simplu apropiat de natura, chiar si in starea ei bruta. Asadar, esentiala este originea elementelor decorative si a finisajelor, acestea trebuie sa provina din natura si sa fie cat mai putin prelucrate.

decoratiune piatra naturala

Astfel, in decorarea casei in stil Eco se vor folosi urmatoarele elemente:

Piatra naturala

Un element de baza al stilului Eco, folosit atat pentru placare cat si in calitate de element decorativ in starea sa bruta. Pietricele de toate marimile, formele si culorile pot fi folosite pentru a crea sau infrumuseta diverse obiecte ornamentale si decorative: vaze, ghivece pentru flori, suporturi pentru lumanari etc. O alta modalitate de a introduce piatra in decorarea casei in stil Eco este achizitionarea chiuvetelor sau a lavoarelor de baie din piatra. Acestea din urma se numara printre preferatele mele.

chiuveta lavoar piatra naturala

Crengi si frunze uscate

Pe langa mobilierul din lemn natural, absolut obligatoriu intr-un decor ecologic, pot fi folosite decoratiuni confectionate din crengi si frunze uscate. Se pot realiza aranjamente din crengute de copac, din stuf, bambus etc. Gasiti in magazinele specializate tot felul de cosuri si cufere din crengute impletite, pe care le puteti folosi pentru depozitare diverselor obiecte personale.

eco suport lumanari creanga copac

Plantele naturale sunt un alt element esential al casei Eco

Pentru a face trimitere la mediul natural al plantelor, stilistii si designerii recomanda ca acestea sa fie aranjate asimetric, poate chiar haotic. Uitati de ghivecele dischisite si cu aspect luxos si ultra finisat. Plantati florile si plantele de interior in vase de lut, din lemn sau din tabla, cu aspect simplu si chiar uzat, in tonuri naturale si neutre. In sezonul primavara-vara puteti incropi aranjamente din crengute inverzite de copac, cu care sa va infrumusetati casa.

decor eco plante interior

Obiectele de origine marina, care se numara printre preferatele multora dintre noi, sunt o alta sursa decorativa pentru casele Eco

Profitati de fiecare vacanta pe litoral pentru a colectiona tot soiul de scoici, stele de mare sau bucati de coral, din care puteti realiza decoratiuni superbe pentru decorarea casei in stil eco de inspiratie marina: rame foto placate cu scoici minuscule, suporturi pentru lumanari confectionate din scoici sau stele de mare, aranjamente din corali si multe altele. De asemenea, puteti impleti aceste mici comori cu bucati de plasa pescareasca, pentru a concepe alte decoratiuni inedite.

decoratiuni eco stele de mare scoici

decoratiune eco lemn corali scoici

Un răspuns la “Stilul ECO in amenajari interioare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *