Categorii
Misto, nu?

Top insule in forma de inima din intreaga lume

insula harbor suaUnele dintre cele mai romantice destinatii turistice din lume sunt, fara indoiala, insulele in forma de inima. Pe intreaga planeta sunt mai multe formatiuni de acest fel, unele naturale, altele artificiale. Cateva dintre insulele in forma de inima sunt scoase la vanzare in acest moment.


Iata un top cu 7 dintre cele mai spectaculoase si romantice insule in forma de inima din lume:

1. La 45 de minute de Montreal, Canada, intr-un lac din muntii Laurentian se gaseste Blueberry Island – o insula superba in forma de inima scoasa la vanzare. Pentru 894,000 lire sterline puteti deveni proprietarul unei intregi insule, la fel ca celebrii Johny Depp sau David Copperfield. Pe insula impadurita nu se afla decat o cabana din lemn de cedru.

insula blueberry canada montreal

2. O alta insula in forma de inima, cu suprafata de 25 de acri, se gaseste in SUA, pe coasta orasului Brooksville. Insula Harbor este un refugiu romantic ideal, fiind complet lipsita de tehnologiile moderne: nu are televizor, telefon si desigur nici internet. Pe insula se gaseste insa o cabanuta, construita in 1967, dotata cu apa curenta, energie electrica, plita si cuptor pe lemne. Daca nu sunteti in cautarea luxului, ci doar a unei destinatii inedite, ferite de privirile curiosilor, insula Harbor este alegerea ideala. O noapte de relaxare in cabana cu doua dormitoare costa aproximativ 228 USD.

insula harbor sua

3. Mai aproape de noi, in Croatia, se afla insula Galesnjak, supranumita Insula Iubirii. Insula in forma de inima de origine naturala a devenit cunoscuta pe intreg mapamondul in februarie 2009, cand a devenit vizibila pe Google Earth. Suprafata insulei este de 0,132 km patrati si are o plaja cu lungime de 1,55 km. Forma neobisnuita a insulei a fost mentionata pentru prima data in secolul 19, de catre cartograful lui Napoleon, care a inclus-o in atlasul coastei Dalmatiei, in anul 1806.

insula iubirii galesnjak croatia

4. Din categoria destinatiilor romantice de lux face parte insula Makepeace, situata pe raul Noosa din Queensland, Australia. Proprietate a lui Richard Branson, insula in forma de inima este disponibila inchirierii incepand cu iulie 2011, oferind posibilitatea petrecerii unei vacante de neuitat, intr-un decor natural idilic si luxuriant. Designul vilelor disponibile inchirierii este realizat in stil balinez, care indeamna la relaxare.

insula makepeace australia

5. Una dintre cele mai cautate destinatii exotice cu iz romantic este insula Tavarua, din Fiji. Un paradis ascuns de 29 de acri, inconjurat de apele cristaline ale oceanului si de formatiuni de corali, fac din insula in forma de inima o locatie splendida si de neuitat. Pretul unui sejur pe insula fijiana Tavarua este de 2723 USD de persoana.

insula inima tavarua fiji

6. In Marea Mediterana, in apropierea orasului Adana din Turcia se afla una dintre cele mai cunoscute insule in forma de inima din lume.

insula inima adana turcia

7. Insula in forma de inima, situata la doar 47 de mile de New York, in lacul Mahopac este in acest moment una dintre putinele formatiuni de acest gen ce pot fi cumparate, fiind scoasa la vanzare pentru suma de 19,900,000 USD. Insula are o suprafata de 11 acri si o casa a unui arhitect celebru. Pe langa casa spectaculoasa pe insula se gaseste si un studio de arta si o cabana, care are rol de casa pentru oaspeti.

insula inima vanzare new york

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *