Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

10 reguli Feng Shui esentiale pentru amenajarea casei tale

elemente esentiale feng shuiAmenajarea unei case 100% conform principiilor si regulilor Feng Shui presupune studierea amanuntita a acestei stiinte chineze stravechi. Inteleptii chinezi spun ca o locuinta amenajata conform principiilor Feng Shui este echilibrata si ne incarca cu energii pozitive.


Pentru a aduce armonia in casa trebuie sa respectam urmatoarele 10 reguli de aur Feng Shui:

1. Invita norocul in casa ta. Usa de la intrare si holul sunt spatii prin care patrund energiile in casa. Tocmai de aceea este foarte important sa nu incarcam aceasta zona cu diverse lucruri inutile, care nu fac decat sa stocheze energiile negative. Se recomanda decorarea holului de la intrare cu obiecte decorative care au un aport energetic pozitiv: un tablou frumos, o planta verde, un fototapet care sa reprezinte o imagine din natura etc.
Pentru un plus de noroc chinezii isi agata de tocul usii un snur de culoare rosie.

2. Scapa de vechituri si dezordine. Specialistii in arta Feng Shui recomanda sa evitam aglomerarea casei cu lucruri vechi. Multi dintre noi, din lipsa de spatiu, obisnuiesc sa stocheze tot felul de obiecte prin colturile camerelor. Conform principiilor Feng Shui, colturile aglomerate din casa sunt zonele in care se aduna energiile negative, care contribuie la dezechilibrul energetic al locatarilor.
Renuntand la lucrurile vechi si nefolositoare veti obtine mai mult spatiu si o mai buna perspectiva pentru amenajarea corecta a casei.

feng shui colturi

3. Cauta echilibrul. Maestrii Feng Shui sunt convinsi ca unul dintre cele mai importante elemente ale unei case este echilibrul energetic. Obtinerea echilibrului in amenajarea casei se poate obtine cu ajutorul imbinarii corecte a culorilor, avand grija ca in fiecare camera din casa sa fie prezente, in diferite forme, nuante sau elemente care reprezinta cele cinci elemente esentiale vietii: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa.

elemente esentiale feng shui

Astfel, putem folosi in decorarea si amenajarea casei florile si plantele pentru a reprezenta Lemnul, lumanari parfumate pentru elementul Foc, diverse vase ceramice sau pietre pentru elementul Pamant, mini fantani curgatoare sau acvarii cu pesti pentru Apa si decoratiuni din metal si fier pentru elementul Fier, desigur.

4. Inspira-te din natura. Folosirea elementelor naturale in amenajarea si decorarea casei va aduce un plus de relaxare si liniste in casa. Florile, plantele, mobilierul din lemn impletit, diverse cosuri impletite, decoratiuni cu scoici sau nisip – toate vor aduce un plus de energie in casa. Chinezii considera ca bambusul aduce noroc si fericire.

5. Amplaseaza corect oglinzile. Oglinzile sunt folosite in decorarea interioarelor si datorita capacitatii de a mari vizual incaperea. Conform principiilor Feng Shui oglinzile trebuie amplasata astfel incat sa reflecte doar lucruri si obiecte incarcate pozitiv. De pilda, plante de interior, un tablou care reprezinta natura etc.

oglinzi feng shui

Specialistii Feng Shui recomanda sa evitam montarea oglinzilor in camera copiilor, dormitor sau pe hol. Pe hol si nu numai oglinzile nu trebuie sa reflecte imaginea usilor, in mod special pe cea a baii. In dormitor trebuie sa avem grija ca oglinda sa nu fie pozitionata cu fata spre pat.

6. Ajuta la fluidizarea energiilor. In primul rand e esentiala o buna aerisire zilnica a casei, deschizand ferestrele si usile simultan.

living feng shui

Usile bailor trebuie sa fie permanent inchise, iar daca aveti o camera de oaspeti, locuita doar sporadic, se recomanda s-o lasati cu usa deschisa cel putin jumatate de ora in fiecare zi.

7. Creeaza o adevarata oaza de relaxare. Aceasta regula poate fi aplicata in amenajarea dormitorului, unde ne retragem pentru somn si odihna la sfarsitul unei zile istovitoare. Maestrii Feng Shui spun ca cea mai importanta piesa a unui dormitor este salteaua, care trebuie sa fie de cea mai buna calitate, pentru un somn bun si odihnitor. O saltea buna poate fi amplasata direct pe pardoseala. In acest fel veti evita depunea prafului si a scamelor sub pat, care nu sunt altceva decat surse de energie negativa.

dormitor feng shui

8. Pozele si portretele de familie. Conform regulilor Feng Shui fotografiile cu rude si prieteni isi au locul doar in birou, dining sau living. In dormitor nu pot fi amplasate decat imagini care sa reprezinte cuplul in cele mai frumoase si fericite clipe.

9. Energia florilor. Florile si plantele de apartament sunt legatura omului cu natura. Maestrii Feng Shui spun ca plantele vii amplasate in living sunt benefice sanatatii, iar in bucatarii aduc echilibru.

feng shui flori

10. Lumineaza-ti viata. O alta regula Feng Shui importanta in dobandirea echilibrului unei case este iluminatul corect. In primul rand este bine ca fiecare incapere din casa sa fie prevazuta cu surse de iluminat local, astfel incat sa putem lumina si zonele mai putin accesibile din casa, unde se stocheaza energiile negative. In acelasi timp e bine sa putem folosi jocul luminilor, pastrand anumite zone in semiintuneric in timp ce altele vor fi scaldate in lumina.

Citeste si Feng Shui in amenajarile interioare

foto: pinterest.com

Un răspuns la “10 reguli Feng Shui esentiale pentru amenajarea casei tale”

Inspirational articolul, cred ca o sa pun si eu in practica cate ceva de pe aici. Multumesc de idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *