Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

5 trucuri pentru amenajarea holurilor mici si inguste

cuier holO casa frumoasa se cunoaste inca de la intrare. Tocmai de aceea este foarte important sa acordam o atentie deosebita amenajarii holului. In functie de dimensiunile acestuia si de stilul in care este amenajata intreaga locuinta putem decide si designul holului.


De obicei holurile de la intrarea in casa sunt spatii mici, inguste si prea putin luminate. Tocmai de aceea decorarea lor ne poate provoca multe batai de cap.

Exista insa cateva trucuri simple si de efect care pot schimba radical infatisarea unui hol de mici dimensiuni:

1. Accentul pe pardoseala. O solutie de schimbare a imaginii spatiului de la intrarea in casa este folosirea unei pardoseli decorative: mozaic, dusumea pictata, combinatii de dusumea cu insertii de piatra etc. Acest truc simplu, dar spectaculos poate fi folosit intr-un hol ingust si zugravit in alb sau nuante pastel, fara a fi nevoie de alte elemente decorative.

pardoseala decorativa hol

2. Accentuarea peretilor. Cu ajutorul culorilor si a combinatiilor cromatice sau a catorva tablouri putem infrumuseta peretii holului. Un perete imbracat cu poze de familie sau cu diverse imagini, inramate frumos, va atrage privirile oricui paseste pragul casei.

decor pereti hol poze

O varianta de decorare foarte eleganta si cu impact deosebit este zugravirea jumatatii inferioare a peretelui in alb, in timp ce jumatatea superioara este vopsita intr-o culoare contrastanta sau imbracata in tapet decorativ.

decor pereti hol alb roz

3. Mobilier sumar. Un cuier sau un dulap mare incurajeaza aglomerarea hainelor si a perechilor de incaltaminte. Alegeti un cuier simplu si elegant care sa poata „gazdui” doar strictul necesar de haine, obligandu-va sa debarasati permanent holul. In calitate de mobilier decorativ puteti monta pe un perete o masuta inalta si ingusta care sa serveasca drept suport pentru cheile casei sau ale masinii.

masuta decorativa hol

4. Jocul oglinzilor. Oglinzile au capacitatea de a reflecta lumina, marind vizual incaperea. Asadar, nu uitati sa montati o oglinda de mari dimensiuni pe unul dintre peretii holului de la intrarea in casa. In scop decorativ alegeti o oglinda intr-o rama frumoasa, care sa se asorteze cu stilul de amenajare al casei.

oglinda mare hol

5. Lumina din pereti. Un hol intunecos, fara ferestre exterioare, poate beneficia de lumina naturala daca se va inlocui unul dintre pereti (cel care da in living sau in bucatarie, de pilda) cu un perete din caramida de sticla. Astfel, holul va fi mai luminos si va parea mult mai mare.

caramida sticla hol

foto: apartmenttherapy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *