Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Gradina

Amenajarea unei gradini foarte mici

gradina foarte mica


Daca iti doresti o gradina numai a ta, dar crezi ca spatiul din balconul apartamentului sau curtea foarte mica si pavata nu poate fi transformata intr-o oaza de verdeata, te inseli. Oricine poate amenaja o gradina splendida chiar si in doar cativa metri patrati.

Pentru amenajarea unui spatiu verde intr-un balcon de bloc sau intr-o curte foarte mica aveti nevoie de ghivece de diferite forme si dimensiuni, in care veti sadi diverse plante si flori, pietris decorativ si caramizi pline de mici dimensiuni.

Truc decorativ: pentru a obtine o gradina perfecta alegeti ghivece monocolore, intr-o nuanta apropiata de culoarea caramizii.

Un astfel de aranjament decorativ temporar sau permanent poate fi realizat chiar si pe suprafete finisate cu gresie, dusumea, ciment sau pavaj de curte, putand fi modificat si chiar imbunatatit in timp, fara mare efort.

Pentru inceput va trebui sa alegeti locul de amplasare a ghivecelor cu plante. Pentru un efect decorativ deosebit amplasati plantele inalte in spate si pe cele cu inaltime mica in fata.

Cu ajutorul caramizilor pline suprapuse in forma de gardulet puteti masca ghivecele mai vechi si cu aspect mai putin placut, dar puteti delimita si mini gradina de restul curtii sau al balconului. Daca doriti sa puteti modifica ulterior dimensiunea si aspectul acestei mici gradini va recomandam sa le montati fara a le fixa cu adeziv.

La final umpleti spatiile goale dintre ghivece si zidul de caramida cu pietris decorativ si bucurati-va de mica gradina perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *