Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarii decorate in culoarea verde

bucatarie verde lamaieDaca ar fi sa fac un top al culorilor pe care le-as alege pentru decorarea bucatariei, verdele ar ocupa unul dintre locurile fruntase.


Imi place culoarea verde si majoritatea nuantelor ei (verde lamaie, verde smarald, verde fistic, verde olive, verde ou de rata, verde avocado etc.) pentru ca imi dau o stare de bine si pentru ca sunt foarte usor de asortat.

S-a demonstrat ca verdele, simbolul naturii si al renasterii, are o influenta pozitiva asupra psihicului uman, are capacitatea de a alunga oboseala si incordarea, fiind folosit in cromoterapie.

bucatarie verde stil rustic

Verdele face casa buna cu albul, cu nuantele de maro, cu galbenul, cu rosul, cu bejul sau cremul. Una dintre combinatiile mele preferate este verde ou de rata cu galben pal, ideala pentru bucatariile amenajate in stil country sau Provence. Am vazut si combinatii ale verdelui cu violet sau cu albastru, care, desi nu sunt pe gustul meu, pot fi considerate cel putin neobisnuite si interesante.

Un alt avantaj al verdelui, din punctul meu de vedere, este dat de faptul ca se potriveste excelent cu diverse finisaje: piatra naturala, marmura, granitul, travertinul, caramida, sticla, lemnul natural, fierul forjat sau metalele cromate.

bucatarie verde

Culoarea verde si nuantele ei sunt potrivite atat pentru decorarea bucatariilor amenajate in stil modern cat si pentru cele amenajate in stil clasic. Daca pentru bucatariile moderne se pot folosi nuante mai aprinse de verde (lamaie, fistic, avocado etc), pentru cele clasice sunt potrivite nuantele mai pale sau mai putin stridente (verdele olive, ou de rata etc).

bucatarie verde moderna

E foarte important sa stim ca orice stil de amenajare am alege, e bine sa nu facem excese cromatice si sa folosim verdele cu masura, daca vrem sa obtinem o bucatarie frumoasa, vesela si primitoare.

Iata cateva exemple:

Putem placa peretele din zona blatului de lucru cu placi de faianta, mozaic sau panouri colorate din sticla de culoare verde, alegand mobilier de culoare alba, bej sau crem.

O bucatarie moderna, chiar si una de mici dimensiuni, poate fi mobilata cu o garnitura verde fistic cu fronturi lucioase, care reflecta lumina, in timp ce masa, scaunele si peretii vor fi de culoare alba.

Pentru o bucatarie amenajata in stil retro putem alege nuanta de verde olive sau ou de rata pentru mobilier, pe care sa-l accesorizam cu cateva elemente decorative de culoare rosie: perdele, husele scaunelor, fata de masa etc.

bucatarie retro verde olive

Verdele poate fi folosit doar in calitate de accent cromatic intr-o bucatarie complet alba. Putem, de pilda, sa achizitionam scaune de culoare verde, farfurii, pahare, rame de tablou din lemn vopsit intr-o nuanta de verde etc.

Pentru o bucatarie rustica sau amenajata in stil country vom alege mobilier din lemn masiv, cu fronturi vopsite intr-o nuanta discreta de verde, care se asorteaza excelent cu blatul, dusumeaua si setul de masa cu scaune din lemn natur.

bucatarie verde ou de rata galben pal

Un răspuns la “Bucatarii decorate in culoarea verde”

Buna ziua
Ma intereseaza din prima poza ceea cu masa verdemai inchis in mijloc.
Vreau mobila din poza, pretul si timpul de livrare.
Cu stima
Cristina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *