Categorii
Intrebari de la cititori

Care este cea mai buna centrala pe lemne si cocs?

Daca poate cineva sa ma ajute, doresc sa construiesc o casa la tara, langa Constanta la 40 km si acolo nu exista gaz. Care este cea mai buna centrala pe lemne si cocs (care este cea mai buna centrala si sigura) sau pe curent? As dori mai multe detalii despre centralele de lemn si cocs, firma si tot ce-mi trebuie pentru ea ca sa am o centrala buna si sigura, sa nu-mi ia casa foc!! Si boiler pentru apa de care?


Intrebare de la Simona, pe adresa redactiei: Care este cea mai buna centrala pe lemne si cocs?

Nota redactiei: citeste si despre centrale pe lemne

Un răspuns la “Care este cea mai buna centrala pe lemne si cocs?”

Buna ziua,
Daca e sa ne luam dupa siguranta, mergeti pe o centrala pe curent electric + panouri solare care sa alimenteze boiler. Problema e ca CT electrica e cam scumpa in exploatare, dar mai ieftina la achizitionare.
Daca e sa mergeti pe lemn, orice centrala poate sa faca stricaciuni daca instalatia (nu numai centrala) nu a fost gandita/pusa in opera bine (cu o atentie deosebita asupra cosului de fum).
Daca vreti ceva mai ieftin mergeti pe o centrala clasica cu combustibil solid clasica (recomandarea este sa fie din fonta) iar ca si preturi/calitate puteti sa mergeti pe centralele SIME de la Romstal (eu cel putin le stiu bune).
Daca doriti o mai mare autonomie, precum si o siguranta mult mai mare in exploatare, atunci va recomand o centrala pe gazeifiere (aici puteti alege : Viessmann(buna dar scumpa), Vigas (buna si e mai ieftina), Atmos, Bosch (cumnatul meu are si e f multumit de ea), sau incercati la Romstal)
Tot amintesc de Romstal, pt ca ei sunt prezenti cam peste tot in tara.
Daca doriti mai multe informatii, mai ales cum se realizeaza sala CT, va rog sa ma contactati.
Paul Goron, 0745/090.451, qfgproiect@gmail.com
Am uitat sa precizez, ma ocup cu proiectarea de instalatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *