Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Casa care sfideaza legile gravitatiei – jumatate din lungimea ei sta in aer


proiect casa suspendataArhitectii companiei olandeze MDRV si cei ai companiei britanice Mole Architects au proiectat si construit in Suffolk, Anglia, o casa cu un design ce pare sa sfideze legile gravitatiei. Proiectul inedit poarta denumirea de Balancing Barn (hambarul care se balanseaza), datorita faptului ca jumatate din lungimea sa de 30,5 m este suspendata in timp ce cealalta jumatate este pozitionata ferm pe varful unui deal.


Desi aparent nesigura, casa suspendata se incadreaza in normele de siguranta, conform spuselor arhitectilor implicati in proiect. Si asta deoarece jumatatea suspendata este construita din materiale mai usoare decat cele folosite la constructia jumatatii de pe deal.

proiect casa suspendata 2

Ca o gluma, arhitectii care au conceput proiectul inedit au montat un leagan sub extremitatea suspendata a casei.

exterior 2 casa

Neobisnuita casa suspendata, cu aspect exterior de hambar, dar cu un interior extrem de modern, a fost construita pentru compania Living Architecs in scopul inchirierii, pentru turistii care isi petrec vacantele in mediul rural. Inedita casa de vacanta poate gazdui opt persoane, fiind prevazuta cu living, bucatarie si dormitoare, toate finisate in lemn natural si dotate cu mobilier de cea mai buna calitate.


interior casa proiect inedit

interior 2 casa suspendata

interior 3 casa proiect inedit

„Am dorit sa le oferim oamenilor experienta de a locui, a manca si a dormi intr-un spatiu conceput de arhitecti de exceptie”, spune filosoful Alain de Botton, proprietarul companiei imobiliare non-profit Living Architecs.

exterior 3 casa proiect inedit

foto: 1
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |
loading...

Comentarii

centrale termice pe lemne in martie 18th, 2013

Foarte interesant conceptul!

CTL in mai 6th, 2013

Interesan acest concept.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii