Categorii
Gradina

Cultivarea legumelor suspendate cu capul in jos – Imagini Video

legume atarnate cu capul in josCe facem cand locuim la bloc sau intr-o casa cu o curte mica si totusi dorim sa putem cultiva macar cateva legume sanatoase pentru consumul propriu? Va spunem noi. Puteti sa va faceti o gradina suspendata, cu capul in jos.


Aceasta metoda de cultivare a rosiilor, ardeilor de tot felul, castravetilor si a vinetelor este extrem de populara mai ales in SUA, iar majoritatea gradinarilor care au incercat-o sustin ca nu mai vor sa revina la cultivarea traditionala datorita multiplelor avantaje pe care le ofera aceasta modalitate inedita de gradinarit.

Haideti sa vedem care sunt avantajele cultivarii legumelor intr-o gradina cu capul in jos:

rasad rosii cu capul in jos

1. Legumele cultivate cu capul in jos pot fi amplasate oriunde: pe balustrada unei terase sau a unui balcon, inlocuind jardinierele cu flori decorative, agatate de garduri sau chiar de peretii casei etc.

2. Dispare stresul atacului daunatorilor, datorita faptului ca recipientele cu legume sunt suspendate deasupra solului.

3. Solul din recipientele in care sunt plantate legumele este protejat si mentine umiditatea necesara dezvoltarii sanatoase a plantelor.

4. Datorita faptului ca putem mentine umiditatea in recipientele cu legume, facem economie la consumul de apa.

5. Gradinile suspendate cu capul in jos te scapa de obositorul prasit si plivit, obligatoriu in metoda traditionala de cultivare a legumelor. Asadar, scapam si de durerile de spate.

6. Nu mai este nevoie sa legam rosiile.

7. Cei care au cultivat legume, in mod special rosii, prin aceasta metoda au descoperit ca plantele suspendate cu capul in jos sunt mult mai sanatoase si rodesc mai mult decat cele plantate direct in sol.

Putem cultiva legume suspendate in tot felul de recipiente: galeti de lavabila, bidoane de plastic, peturi etc. Pe langa recipientul propriu-zis mai aveti nevoie de un burete, pamant de calitate, un loc insorit in care sa agatati recipientul cu rasadul de legume suspendat si bineinteles rasaduri de legume.

In filmul de mai jos puteti vedea pas cu pas plantarea cu capul in jos a unui rasad de rosie.

https://www.youtube.com/watch?v=CJVkNxfiN3w (video indisponibil)

legume suspendate de sus in jos

foto: pinterest

7 răspunsuri la “Cultivarea legumelor suspendate cu capul in jos – Imagini Video”

E ceia ce multora le-ar conveni, chiar si pentru faptul ca te scuteste de mult efort la ingrijit.

Interesanta ideea cu legumele cultivate cu capul in jos dar nu mai e postarea video.Cum aflu si eu cum se planteaza rosiile in acest mod?
Multumesc!

In filmul din linkul urmator puteti vedea detaliat toti pasii pentru crearea unei gradini suspendate. Iar incepand cu minutul 5 al filmului veti descoperi si metoda de pregatire a vaselor/galetilor, dar si plantare a rosiilor (pot fi castraveti, ardei, vinete sau alte legume) cu capul in jos:

https://www.youtube.com/watch?v=rY3LPut_7Z8

Vizionare placuta!

ideea este excelenta!Trimiteti va rog pe adresa mea de email tehnologia de cultivare(pregatirea solului in recipient,modul de plantare a rasadului,fertilizare,udare,etc0.multumesc!m.dr.ing.M.Badescu.

Asteptam sa ne povestesti ce legume ai plantat folosind aceasta idee si sa vedem imagini cu rezultatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *