Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Cum alegem plantele si florile pentru balconul de apartament

balcon apartamentCei care locuiesc la casa isi pregatesc deja curtile si gradinile pentru a-si asigura seri linistite in sanul florilor parfumate, plantate chiar de ei, de-a lungul lunilor calduroase ce urmeaza sa vina. Si cei care locuiesc la bloc isi pot amenaja o mini gradina plina de flori si un loc de relaxare chiar in balcoanele propriilor apartamente.


Cu siguranta ati vazut cel putin o imagine cu balcoanele italienilor care abunda de cascade de flori curgatoare in toate culorile curcubeului. Imaginati-va numai sa gasiti in fiecare dimineata aceeasi imagine in propriul balcon: multa verdeata si flori parfumate.

Pentru a transforma un balcon intr-o oaza de verdeata trebuie sa stim cateva lucruri despre plante si despre cresterea si ingrijirea lor. De asemenea, e bine sa stim ce tipuri de flori se potrivesc conditiilor de temperatura si lumina din balconul nostru.

plante in balcon

Asadar, ce plante alegem sa plantam pentru a transforma micul balcon de bloc intr-o gradina infloritoare?

– Pentru balcoanele insorite vom alege salvia, muscatele, gardenia, tufele de flox (phlox paniculata), ageratum, garoafele curgatoare, garoafele chinezesti, pe care le putem combina cu plante verzi (yucca, aloe, agave etc.) sau cu plante cataratoare (floarea pasiunii, volbura etc.)

balcon plin cu plante

– In balcoanele scaldate de soare doar jumatate din zi putem planta begonii, petunii, galbenele, muscate, panselute, lobelia, margarete, verbina sau spornicul, pe care le vom invecina cu plante verzi (dracena, filodendronul etc.) si cu plante cataratoare gen lathyrus sau mazarea dulce, cum i se mai spune.

balcon mic cu flori

– Daca aveti balconul amplasat pe partea nordica, unde umbra persista in cea mai mare parte a zilei, e bine sa alegeti urmatoarele plante si flori: cercelusul sau fuchsia, begonia, impatiens sau sporul casei, diverse specii de ferigi iubitoare de umbra, leandrul, ienupar pitic, tuia de ghiveci, iar pentru decorarea peretilor din balcon puteti alege spectaculoasa vita canadiana.

balcon umbrit

– Daca locuiti la un etaj superior si in balcon se formeaza deseori curenti de aer datorita vantului va sfatuim sa alegeti begoniile, muscatele, planta ageratum, spornicul, lobelia curgatoare, gura leului. Dintre plantele cataratoare potrivite balcoanelor expuse la vant vom aminti iedera. Ca punct de atractie al balconului puteti folosi dafinul – un arbust mereu verde, foarte frumos.

balcon mare terasa flori

In concluzie, cu putin efort pana si cel mai mic si neincapator balcon poate fi transformat intr-un mic paradis inflorit, unde va puteti incepe zambind diminetile de primavara si vara.

balcon apartament

foto: decoracaos.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *