Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa schimb culoarea la tamplaria de PVC

Cum si cu ce pot acoperi tamplaria alba de PVC la exterior – as dori sa-i schimb culoarea. Va multumesc.


Intrebare de la Tintaru, pe adresa redactiei: Doresc sa schimb culoarea la tamplaria de PVC.

Vezi si alte intrebari

7 răspunsuri la “Doresc sa schimb culoarea la tamplaria de PVC”

M-am intrebat si eu adesea cum s-ar putea face asta. Cred ca o solutie ar fi executarea unor profile foarte subtiri din lemn (max 5 mm) care sa fie decupate si lipite pe profilele din pvc, apoi baituite si lacuite. Atentie insa ca adezivul ar putea ataca PVC-ul si ar putea fi vizibile margini albe.
O alta solutie cred ca ar fi colantarea lor. Daca se poate face cu succes la autovehicule, nu vad de ce nu s-ar putea si la tamplarie.
Tot prin analogie cu industria auto, cred ca se pot si vopsi.
pentru nici una dintre aceste solutii insa nu cred ca rezultatul se va pastra bine dupa multi ani.

Sa o schimbi din alb in alta culoare nu se poate. Orice ai incerca sa faci tot ce vei reusi este sa o strici.
In functie de profilele pvc pe care le ai montate, poti in schimb sa adaugi niste profile speciale din alumniu care se clipseaza pe exterior si care pot fi vopsite cum vrei tu.

Buna seara.
Pai daca-mi permiteti, as dori sa contrazic putin pe antevorbitorii mei.
Pai, carenele motocicletelor, unele, mai ieftine desigur, sunt din PVC, plastic cu alte cuvinte. Turismele au multe parti din PVC, la caminoane, desigur, tot din pvc. Apai, eu nu am vazut la volvo-ul meu, bara alba. E albastra. Si nu din fabrica, in masa, ci a fost vopsita. Si mai sare vopseaua cand ating cu bara garul la vre-o parcare laterala nereusita, sic!
Deci, exista vopsele ce adera la suprafata din plastic, fibra de sticla, lemn, pamant, beton, sticla, ceramica, parchet, lavoar, baie, baterie, la absolut orice!
Trebuie doar gasita, nu-i asa?
Deci, revenind la subiect, vopseaua este la spray, banala vopsea auto, cu care se „dau” carenele motoarelor sau la producatorii selectati pe spranceana gen benetton colours. Compusul nu este alchidic si nici acrilic ci silicatic.
Secretul aplicarii in DURABILITATE este temperatura stratului suport, umiditatea mediului ambiant si curatarea la sange de impuritati grasimi si praf a suportului. Altfel, la revedere bani, la revedere efect. Punerea in opera trebuie facuta nu cu pensula ci cu vaporizatorul. Este o lucrare pretentioasa si costa cam 12-15 lei/m.l. Daca e cu schela, s-ar putea nici sa nu se merite efortul financiar. Sa nu va adresati mie pentru manopera deoarece nu am compresor si nici pistol.
Deci, exista solutii, durata medie de viata cam 4-6 ani, adica exact atat timp cat ii ia unei doamne sa se plictiseasca de culoare si doreste alta…
Spor! BAnii trebuie sa circule!
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Se poate schimba culoarea unui profil pvc, fie alb sau imitatie lemn, in orice alta culoare. Urmand anumite proceduri, noua culoare va arata (ca si noua)!!!
Daca doriti mai multe informatii – 0731.469.396

Părerile sunt Împărțiți din propria experiența va recomand sa nu va stricați tâmplărie .Se poate vopsi dar nu ca oricare plastic, exista grund si vopsea si lac special bicomponente dar care si dacă le ai trebuie sa STI exact procedura. eu am învățat chestia asta in Germania si pana sa iasă treaba bun s s- au stricat ceva geamuri

Daca doriti sa contactati unele dintre cele mai serioase firme de tamplarie pvc si magazine de termopane din Romania, puteti intra si pe magazin-termopane.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *