Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Foc de tabara decorativ in gradina casei tale

Foc de tabara decorativ in gradina casei taleUnele dintre cele mai frumoase amintiri din copilaria mea sunt legate de serile de vara pe care le petreceam in jurul unui foc de tabara, impreuna cu copiii vecinilor de la tara, unde mergeam in vacanta la bunici.


Adult fiind, pana sa ma mut la curte, nu ratam nicio ocazie de a pleca in excursie cu cortul, pentru a ma bucura, alaturi de prietenii mei, de cel putin o seara sau doua de taclale si povesti in jurul unui foc de tabara.

Acum insa, pentru ca locuiesc la casa, am gasit solutia amenajarii in curte a unui spatiu de relaxare, al carui centru de atractie sa fie chiar un foc de tabara decorativ, in miniatura, in jurul caruia imi voi petrece serile mai racoroase de vara.

Pentru a construi un foc decorativ in propria gradina avem nevoie de:

– o portiune perfect plana de teren unde se va amenaja zona de recreere in mijlocul careia se va afla focul decorativ;

– o groapa adanca de aproximativ 30 de cm (diametrul poate varia in functie de spatiul disponibil), iar forma gropii poate fi patrata, dreptunghiulara, rotunda etc, in functie de preferinte;

– un strat de 10 cm de pietris si unul de 10 cm de nisip, bine tasate, care vor acoperi baza gropii;

– caramizi sau pietre din care se vor construi peretii focului de tabara decorativ;

In jurul focului decorativ se pot amplasa bancute, fotolii, sezlonguri sau simple buturugi, pe care sa puteti sta impreuna cu familia si prietenii la o sueta.

O astfel de constructie este foarte usor de realizat, chiar si de catre incepatori, iar materialele folosite costa cel mult 100 de euro.

Iata un material video cu cateva variante si modele de focuri de tabara decorative pentru curte:

foto: pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *