Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Forsythia, ploaia de aur – arbust de gradina


forsythiaForsythia este un arbust ornamental de gradina, decorativ, care poate atinge inaltimi de 3 metri, cu ramuri drepte sau arcuite, verzi la tinerete si mai apoi brune sau galbui. Este primul arbust care infloreste primavara, in aprilie, si i se spune „ploaia de aur” datorita bogatiei de flori galbene, care il imbraca aproape in totalitate. Inflorirea este rapida si spectaculoasa, florile apar inaintea frunzelor si parca ne iau prin surprindere, de aceea este considerat un un arbust ornamental exceptional.


Originara din tinuturile Chinei, unde creste spontan, Forsythia s-a adaptat si la noi, cunoscute fiind mai multe specii: Forsythia intermedia, Forsythia spectabilis, Forsythia suspensa, cultivate pentru frumusetea lor in gradini sau parcuri.

Conditii de mediu

Forsythia creste si infloreste bine la lumina, deci prefera locurile insorite sau semiumbrite; 5-6 ore de soare pe zi ii sunt suficiente. Se dezvolta in soluri comune, mai putin solurile reci, grele si umede tot timpul. Nu ii sunt prielnice perioadele prelungite de seceta.


Inmultire Forsythia

Toate speciile de Forsythia se inmultesc usor prin butasi sau prin marcotaj.

arbust forsythia

Ingrijire Forsythia

Arbustul Forsythia nu necesita ingrijiri sprciale. Dupa trecerea perioadei de inflorire este necesar sa ii aplicam o tundere nu prea severa, pentru a nu permite lastarilor lacomi sa se dezvolte, acestia fiind putin floriferi. Iarna se vor lasa ramurile tinere aparute in urma tunderii aplicate dupa inflorire, acestea fiind ramurile ce vor da flori anul urmator. Se vor tunde ramurile prea dese sau uscate.

De mii de ani Forsythia este apreciata si pentru proprietatile curative, fiind una dintre plantele folosite ca adjuvant in tratamentul impotriva cancerului si a altor boli infectioase.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

claudia in martie 13th, 2013

Da e o planta cu flori foarte frumoase. Chiar de 8 martie i-am dus mamei un buchet si s-a bucurat mult, spunind ca aceste flori pentru ea inseamna primavara.

Mihai Traian in aprilie 18th, 2016

Va rog sa-mi spuneti daca binevoiti cum se pot inmulti acest arbust.Cand se recolteaza si se planteaza butasii?Va multumesc anticipat.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii