Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Gradina

Idei pentru amenajarea curtii din fata casei

amenajare curte casaPrimavara este anotimpul ideal pentru amenajarea curtii si a gradinii din jurul casei.


Pe langa gradina de legume, locul de gratar si relaxare sau locul de joaca al copiilor trebuie sa ne ocupam si de amenajarea curtii din fata casei, prima care ne sare in ochi atunci cand deschidem poarta.

Puteti, desigur, sa angajati un arhitect peisagist care sa se ocupe de transformarea gradinii, insa acest lucru va poate usura portofelul de sume destul de consistente de bani. O varianta mult mai ieftina, dar care necesita o documentare temeinica si amanuntita si multe ore de munca, este sa amenajati curtea din fata casei in regie proprie. In plus, miscarea in aer liber n-a facut rau nimanui pana acum, iar rezultatul final va va umple de satisfactie si mandrie.

– In primul rand trebuie curatat terenul care urmeaza sa fie amenajat. Indepartati orice rest de moloz, mizerie si buruieni de pe parcela de pamant.

amenajarea curtii

– Un teren care n-a mai fost lucrat trebuie sapat la o adancime de cel putin 20-30 cm. Dupa sapare pamantul trebuie maruntit si nivelat.

amenajare gradina in fata casei

– Inainte de a incepe plantarea propriu-zisa e bine sa va faceti o schita, pe care sa marcati fiecare planta si locul in care aceasta urmeaza sa fie sadita. Trebuie sa tineti cont de perioada de vegetatie a fiecarei plante, de inaltimea ei si de culoarea florilor, pentru a decide corect locul in care aceasta va fi plantata. Cu alte cuvinte, florile si arbustii mai inalti vor fi plantati in spatele celor care nu cresc foarte mult, obtinand astfel o cascada de plante infloritoare.

amenajare flori gradina

– Amenajarea propriu-zisa va porni de la marcarea si montarea aleilor, daca acestea nu exista deja. Din punctul meu de vedere cele mai frumoase alei sunt cele din dale de piatra, de forme neregulate, amplasate la distanta unui pas una de cealalta. In functie de pozitionarea aleilor veti sti unde doriti sa amenajati rondurile de flori.

alei gradina piatra naturala

– O curte fara gazon poate lasa impresia de curte neingrijita. Asadar, dupa ce ati decis locurile dedicate rodurilor cu flori, puteti insamanta gazonul. Este important sa alegeti seminte de gazon potrivite solului si conditiilor de lumina, umiditate si temperatura. Exista amestecuri de seminte de gazon pentru zone expuse la soare, la fel cum exista si amestecuri pentru zone umbrite. Trebuie sa stiti ca temperatura ideala de insamantare a gazonului de primavara este de minim 10 grade Celsius, iar perioada de germinare in conditii atmosferice propice este de aproximativ doua saptamani.

gazon curte casa

– Dupa insamanarea gazonului si plantarea florilor si a arbustilor nu este nevoie decat de udare si ingrijire constanta a parcelei de teren si de rabdare. Intre timp puteti amplasa pe alee sau pe terasa din fata casei una sau doua bancute pe care sa va puteti relaxa in timp ce admirati rezultatul muncii dumneavoastra.

curte amenajata

amenajare curte casa

3 răspunsuri la “Idei pentru amenajarea curtii din fata casei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *