Categorii
Stiri

Siniat Romania va investi pentru noua fabrica de gips – carton de la Turceni 50 milioane euro

Conferinta Siniat 14 Martie

Pentru a-şi dezvolta şi mai mult poziţia de piaţă şi a asigura onorarea solicitărilor viitoare de plăci de gips-carton în România şi Balcani, Siniat România va începe, în acest an, derularea unei investiţii de 50 milioane Euro pentru o nouă fabrică la Turceni. Fabrica va utiliza ca materie primă gipsul sintetic rezultat din desulfurarea gazelor de la CET Turceni.


Această investiţie este finanţată în totalitate de către Etex Grup, compania mamă a Siniat România.

Lucrările de construcţie vor începe în iunie 2013, iar fabrica va începe să producă efectiv în luna martie 2015.

Conferinta Siniat 14 Martie 1

Fabrica de la Turceni va avea o capacitate de producţie anuală de 27 milioane m2 plăci de gips- carton, fiind cea mai mare fabrică de acest tip din România. În funcţie de cererea de piaţă, capacitatea fabricii poate fi extinsă până la 50 milioane m2 plăci de gips- carton. La această capacitate de producţie, va fi cea mai mare fabrică de profil din Balcani.

Având o poziţie centrală faţă de pieţele de export din Balcani, fabrica de la Turceni poate exporta circa 50-60% din producţia anuală de plăci de gips-carton.

În anul 2014, Siniat România va începe procesul de selecţie şi pregătire a personalului ce va coordona şi superviza procesul de producţie al fabricii de la Turceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *