
Dupa o iarna indelungata imunitatea organismului scade, facandu-ne vulnerabili in fata racelilor, a gripei si a virozelor de tot felul.
Personal nu sunt adepta medicamentelor si mai ales a antibioticelor, preferand tratamentele naturiste si remediile ce pot fi preparate in casa din produse naturale.
Am gasit o reteta de tinctura foarte eficienta in tratarea gripei, a racelilor si a virozelor de sezon foarte usor de preparat in conditii casnice, pe care o impartasesc cu voi.
Ingrediente necesare pentru prepararea tincturii antigripale din produse naturale 100%:
– doua cepe
– o capatana de usturoi
– 1-2 ardei iuti
– un ghimbir
– otet de mere cat cuprinde
Ingredientele tocate marunt (puteti folosi si robotul de bucatarie) se pun intr-un borcan de sticla si se acopera cu otet de mere. Se inchide ermetic borcanul cu un capac sau o folie de plastic (evitati folosirea capacelor metalice) si se depoziteaza, timp de 6 saptamani, intr-un loc racoros si ferit de soare direct. In aceasta perioada agitati zilnic borcanul timp de aproximativ 10 secunde. Dupa trecerea celor 6 saptamani strecurati continutul si depozitati-l la frigider.
In tratamentul racelilor, a gripei, a virozelor, a durerilor in gat si chiar a durerilor de oase se administreaza cate o lingura de tinctura preparata in casa la fiecare ora.
Pentru imunizare si pentru a preveni aparitia simptomelor de gripa si raceala se recomanda administrarea zilnica a unei linguri de tinctura de ceapa, usturoi, ardei si ghimbir chiar si sub forma de dressing in salate.
Daca vi se pare prea concentrata tinctura, o puteti dilua cu putina apa.
Sa fim sanatosi! 🙂