Categorii
Intrebari de la cititori

Avantaje / dezavantaje casa cu etaj vs un singur nivel. Diferente de costuri

anunt concurs

Care sunt avantajele / dezavantajele unei case cu etaj – versus – uneia cu un singur nivel?


Ce costuri revin in plus, ori in minus fiecarei variante la o suprafata locuibila de 150 mp?

Intrebare de la Simionoiu Alin-Roberto, pe adresa redactiei: Avantaje / dezavantaje casa cu etaj vs un singur nivel. Diferente de costuri.

anunt concurs

5 răspunsuri la “Avantaje / dezavantaje casa cu etaj vs un singur nivel. Diferente de costuri”

La noi in Romania s-ar produce le costuri mai mici , si asa s-ar putea rezolva si problema preturilor uriase la imobiliare

Dezavantajul unei case cu parter este statul
Dezavantajul unei case cu etaj este statul
Prin cei 24% tva, costul este f mare. Dar, ma rog, nu suntem aici sa discutam politici fiscale ci sa lamurim un om.
Imaginati-va stimate domn ca in loc sa puneti betonul in pamant cu cofrag, cu fier, cu pompa de beton, cu sapa, cu ziduri aferente ce se traduc in termoizolari aferente si un acoperis pe masura, le-ati pune deasupra unei case deja facute. Ce ramane afara? desigur, fundatia si umplutura. In rest nimic mai adevarat ca realizati economii la tabla de acoperis, la cherestea de acoperis, la folie anticondens samd.
O casa este mai ieftina pe verticala decat pe orizontala. Asta foarte clar!
Dezavantajul unei case cu etaj este ca daca doamne fereste cineva, candva va avea vre-o problema de sanatate, a ajunge la etaj va fi mult mai greu.
Daca va uitati la costuri, alegeti o casa cu etaj. Veti avea mai multa gradina, mai multa iarba, un balconas, o terasa peste o parte din parter…
spor!
bsterea@yahoo.com

Si cine spune Cornele ca se construiesc case la preturi mari? Si ce inseamna mare? Pai, omul in loc sa faca tot proiectul si apoi sa faca selectie de oferte stii ce face? Pune anunt pe internet si intreaba: cat e m2 de construit si ala spune 20 de euro, alalaltul 200, mai vine unul si zice 245,18 euro si ute asa, fara sa stea omul sa vada temeinic pe ce da banii, il alege pe unu care in loc de far ii face put si vine apoi si se vaita pe internet ca ce teapa si-a luat cand a angajat pe unul cu 20 de euro pe m2. Daca ar sta omul si s-ar uita in deviz ar intreba firesc: de ce pretul de zidarie nu este 80 de lei/m3 ci 80 de lei/m2 s-ar scoate si s-ar realiza lucrari ieftine domnule draga. M-ati inteles? Eu unul realizez fundatii cu manopera de 18 euro/m2 Cum? Pe baza deviz. O speta interesanta il constituie urmatorul aspect:
Se bate palma pentru 25 euro constructie/m2 la rosu si, se asteapta betonul. Pai, domnule, trebuie sa vina elefantul, unde sa turnam noi aici 35 de m3 la lopata? Omul scoate cei 800 de lei ce inseamna elefantul si constructorul toarna lejer cei 35 de m3 de beton in 3 ore. Vedeti, in deviz, omul stie ca daca vine elefantul il va costa 20 lei/m3 de turnat, daca vine cifa il costa 45 lei/m3, daca e betoniera il costa 85 de lei/m3 samd. Astfel, fundatia in loc de 18 euro/m2 costa 25 euro pem2. Restul de bani sunt in buzunarul sefului.
Si mai e ceva ce omul nu stie: elicopterizarea placii. Ce inseamna asta? Nu se mai toarna sapa de egalizare. Asta inseamna. Cat costa sapa? cam 20 de lei pe m2. Deci, la noi se construieste scump parte din vina constructorilor care inventeaza lucrari sau nu previn niste lucrari si parte din vina beneficiarilor care nu stiu ce sa ceara sau cum sa controleze etapele. De diriginte de santier nici nu mai vorbim! Altfel spus, la masa tratativelor se negociaza si 6 luni si se executa in 2 luni, ca la carte dar cu minimum de cost.
La fel cum intreaba domnul de mai sus, va culege informatii pentru ca mai apoi la fazele constructiei propriu-zise, va cere tot pe internet preturi si rezultatul va fi ca isi va construi o casa cu etaj la pret de casa cu parter, cel putin 30% mai mult! In loc sa negocieze pe baza unui deviz in asa fel incat sa-si construiasca o casa cu etaj la pret de casa cu etaj.
Citeam pe site despre fantastica locuinta de 9 m2 amprenta ce costa numai 24000 de dolari adica 2660 de dolari parca pe m2. Asta o fi ieftin? Sigur ca nu! Ei bine, sa vezi tu ca daca vine bau bau cutremurul si or sa fie sinistrati guvernul va cumpara aceste case (sic)!
Numai de bine!
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *