Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Corpuri de iluminat de exterior alimentate cu energie solara, o solutie economica pentru gradina

stalpi iluminat energie solara exteriorDaca in sezonul rece ne petrecem tot timpul in casa, in sezonul calduros lucrurile stau altfel. Mai ales in serile placute de vara, petrecem ore in sir afara, in curtea, terasa sau gradina casei. Chiar daca vara se intuneca mai tarziu, de la o anumita ora avem nevoie de surse de iluminat de exterior, care asigura vizibilitate si contureaza frumos curtea si gradina.


Cea mai simpla si practica solutie o reprezinta corpurile de iluminat alimentate cu energie solara, care se aprind automat la instalarea intunericului, generand suficienta lumina pe parcursul intregii nopti. Corpurile de iluminat solare functioneaza simplu: sunt dotate cu panouri solare ce inmagazineaza, intr-un acumulator, lumina solara de-a lungul zilei, transformand-o noaptea in energie electrica ce genereaza lumina prin intermediul unui dispozitiv LED. Prin urmare, dotarea curtii si gradinii cu astfel de corpuri de iluminat va va scuti de extinderea retelei electrice si de costurile suplimentare la factura de energie.

Pornirea si oprirea automata a iluminatului se face datorita senzorilor de lumina, cu care sunt dotate corpurile de iluminat solare.

Asadar, pentru iluminatul balconului sau a terasei puteti achizitiona aplice de perete de exterior. Pentru conturarea aleilor pe timpul noptii puteti alege dintr-o gama variata de stalpi de iluminat decorativi de gradina sau lampi solare de pardoseala, alimentate cu energie solara.

aplice solare perete exterior

Lampile solare de pardoseala pot fi incastrate in pardoseala teraselor, a aleilor, a garajelor, a locurilor de joaca pentru copii sau pot fi folosite pentru conturarea piscinelor si a treptelor, fiind extrem de rezistente la trafic, datorita sticlei groase cu care sunt prevazute in partea superioara.

lampa solara pardoseala exterior

Pe langa variantele expuse mai sus, exista modele de lampi solare decorative, special concepute pentru a fi agatate in pomi sau copaci, conturand foarte frumos diverse zone ale gradinii si curtii.

corpuri iluminat solare contur gradina

Citeste si Iluminatul exterior. Pune-ti curtea intr-o lumina buna

foto: pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *