Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum se modeleaza coroana copacilor, pomilor si arbustilor, fara taiere. Cum se face un bonsai? VIDEO


artar japonez coroana modelata bonsaiAvem un puiut de artar japonez rosu! Mi-l doresc de ani de zile, dar exemplarele pe care le-am gasit in vanzare pana acum erau prea scumpe ca sa mi le permit. Pe acesta l-am luat de la expozitia Simfonia Lalelelor, din Pitesti.


Cautand informatii despre plantarea si cresterea artarului japonez (Acer palmatum atropurpureum) am dat de doua filme interesante, tutoriale despre modelarea coroanei unui copac cu ajutorul unor sarme, in stadii timpurii de dezvoltare. In acest fel putem dirija directia de crestere a oricarui copac, pom sau arbust, obtinand adevarate capodopere de gradina.

Aceasta tehnica de infasurare cu sarme este folosita in modelarea si formarea bonsailor.

Modelarea copacilor se face toamna, dupa caderea frunzelor sau primavara, inainte de inmugurire. Specialistii spun ca cea mai indicata perioada pentru aplicarea acestei tehnici este primavara devreme, deoarece iarna copacii intra in repaus vegetativ, iar modelarea cu sarme se poate dovedi ineficienta.


Tulpina tanara si fiecare creanga se infasoara, cu multa atentie, cu sarma plastifiata, din aproape in aproape, iar la final modelam fiecare crenguta in directia dorita. Sarmele montate trebuie lasate pe crengile copacilor minim 3 luni. Procedeul poate fi repetat an de an, pana la modelarea completa a copacului sau arbustului in forma dorita.

In primul film veti vedea modelarea cu sarma a unui artar japonez, care este deja partial format. Filmul dureaza 26 de minute, dar tehnica de infasurare a crengilor cu sarme este foarte minutios descrisa.

In cel de-al doilea film puteti vedea modelarea de la zero a unui artar japonez.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii