Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Decor exterior pentru ferestrele casei – decoratiuni din lemn

ferestre decorate lemn

Zilele trecute ne-am luat o mica vacanta si am fugit la munte, sa ne reincarcam bateriile. Ne-am intors cu multa energie si cu o sumedenie de imagini superbe ale locurilor vizitate, perfecte pentru cutia cu amintiri.


Printre sutele de poze cu peisaje, case traditionale sau moderne, din lemn sau din zidarie, noi sau vechi, frumoase sau doar neobisnuite s-au strecurat si cateva imagini cu ferestre decorate frumos cu rame exterioare din lemn, care ne-au atras atentia si pe care vi le aratam si voua.

Am mai scris despre ferestre in calitate de element decorativ al casei si despre felul in care le putem pune in valoare cu ajutorul obloanelor, grilajelor metalice, jaluzelelor, perdelelor, storurilor, roletelor etc.

Pe langa modalitatile de decorare mentionate anterior, putem orna o fereastra incadrand-o, la exterior, intr-un chenar din piatra naturala sau din lemn. Preferatele mele sunt ferestrele decorate in rame din lemn, ce dau senzatia de tablouri dispuse frumos pe fatada casei. Ramele pot fi simple, in linii drepte sau pot avea mici ornamente decorative sculptate in lemn.

fereastra inramata

Este indicat ca nuanta ramelor sa fie cat mai apropiata de cea a tamplariei ferestrelor, dar si de cea a acoperisului casei. Cea mai simpla si poate cea mai eleganta dintre variante este cea in care acoperisul, tamplaria si ramele din lemn ale ferestrelor sunt maro inchis, in timp ce casa este zugravita in alb simplu sau decorata discret cu cateva inserii de piatra naturala, asa cum puteti vedea si in imaginile alaturate.

decor exterior lemn fereastra
ferestre decorate lemn exterior
fereastra inramata exterior
decoratiune exterioara ferestre
decorare fereastra inramare

2 răspunsuri la “Decor exterior pentru ferestrele casei – decoratiuni din lemn”

Buna, Marieta!

Cred ca cel mai bine este sa le comanzi direct unui tamplar. Elementele decorative de acest gen nu sunt greu de fabricat pentru un mester priceput. Ideal este sa le faca la dimensiunea exacta a ferestrelor casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *