Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Gard construit din caramida. E ok?


Salut, am pornit sa construim gardul, din caramida si un fel de metal si m-a sfatuit cineva sa nu folosesc caramida pentru ca la frig se va farima cu timpul, dar caramida am vrut sa folosim ca sa facem pilonii. CE ATI PUTEA SA MA SFATUITI VOI SA FOLOSESC IN LOCUL CARAMIZII?


Intrebare de la ARIADNA, pe adresa redactiei: Gard construit din caramida. E ok?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Emil in aprilie 25th, 2013

Solutia ptr. edificarea imprejmuirilor din zidarie de caramida este viabila d.p.d.v. tehnic sub anumite conditii, respectiv:
-zidaria propriu-zisa trebuie sa aiba in alcatuire o fundatie adecvat executata la o adancime fata de care procesul de inghet-dezghet sa nu actioneze depreciativ;
-fundamentul si soclul peste care se va executa zidaria se executa, de regula, in solutie din beton simplu;
-intre soclul din beton simplu si zidaria din caramida trebuie executata o hidroizolate orizntala care sa impiedice ascensiunea apei de infiltratii in masa zidariei de caramida care trebuie sa fie in permanenta uscata;
-daca doriti sa executati numai stalpisori din zidarie de caramida, acestia ar trebuii legati solidar dupa planul longitudinal al imprejmuirii, conditie care trebuie asigurata mai ales in zona de executare a portilor, unde asupra stalpisorilor vor actiona eforturi de impingeri laterale(de incovoiere) care sunt generate de masa(greutatea) portilor.

Va recomand sa Va adresati unui specialist care, dupa ce va analiza amplasamentul si solutia propusa, Va va indica care sunt solutiile tehnice care trebuie avute in vedere la infaptuirea executiei.

In concluzie, imprejmuirile din zidarie de caramida sunt viabile si durabile in tmp daca sunt corect executate. Sub conditia ca in masa zidariei de caramida nu patrunde apa, sau zidaria nu evidentiaza un grad de umiditate fata de care procesul de inghet-dezghet actioneaza depreciativ, zidaria si implicit imprejmuirea alcatuita din zidarie de caramida este durabila si rezistenta in timp.

STEFANO in aprilie 25th, 2013

Buna ziua,haideti ca va dau niste idei simple si nu va fac teoria chibritului ca ramanem cu focul ne aprins,prima idee este de beton si placat cu piatra artificiala a doua idee este de caramida cu fundatia izolata si cu acoperis intr-o apa s-au daca aveti vecinii buni in doua ape,adica cu acoperisul dintr-o apa. Apa se va scurge pe terenul dv cu acoperisul cu doua ape.Apa se va scurge si la dv si la vecinii dv cu acoperisul intr-o apa puteti folosi o tigla cu acoperisul in doua ape veti utiliza doua tigle Gerard s-au Lindab.Spor la lucru.Chao

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii