Categorii
Intrebari de la cititori

Gard construit din caramida. E ok?

Salut, am pornit sa construim gardul, din caramida si un fel de metal si m-a sfatuit cineva sa nu folosesc caramida pentru ca la frig se va farima cu timpul, dar caramida am vrut sa folosim ca sa facem pilonii. CE ATI PUTEA SA MA SFATUITI VOI SA FOLOSESC IN LOCUL CARAMIZII?


Intrebare de la ARIADNA, pe adresa redactiei: Gard construit din caramida. E ok?

2 răspunsuri la “Gard construit din caramida. E ok?”

Solutia ptr. edificarea imprejmuirilor din zidarie de caramida este viabila d.p.d.v. tehnic sub anumite conditii, respectiv:
-zidaria propriu-zisa trebuie sa aiba in alcatuire o fundatie adecvat executata la o adancime fata de care procesul de inghet-dezghet sa nu actioneze depreciativ;
-fundamentul si soclul peste care se va executa zidaria se executa, de regula, in solutie din beton simplu;
-intre soclul din beton simplu si zidaria din caramida trebuie executata o hidroizolate orizntala care sa impiedice ascensiunea apei de infiltratii in masa zidariei de caramida care trebuie sa fie in permanenta uscata;
-daca doriti sa executati numai stalpisori din zidarie de caramida, acestia ar trebuii legati solidar dupa planul longitudinal al imprejmuirii, conditie care trebuie asigurata mai ales in zona de executare a portilor, unde asupra stalpisorilor vor actiona eforturi de impingeri laterale(de incovoiere) care sunt generate de masa(greutatea) portilor.

Va recomand sa Va adresati unui specialist care, dupa ce va analiza amplasamentul si solutia propusa, Va va indica care sunt solutiile tehnice care trebuie avute in vedere la infaptuirea executiei.

In concluzie, imprejmuirile din zidarie de caramida sunt viabile si durabile in tmp daca sunt corect executate. Sub conditia ca in masa zidariei de caramida nu patrunde apa, sau zidaria nu evidentiaza un grad de umiditate fata de care procesul de inghet-dezghet actioneaza depreciativ, zidaria si implicit imprejmuirea alcatuita din zidarie de caramida este durabila si rezistenta in timp.

Buna ziua,haideti ca va dau niste idei simple si nu va fac teoria chibritului ca ramanem cu focul ne aprins,prima idee este de beton si placat cu piatra artificiala a doua idee este de caramida cu fundatia izolata si cu acoperis intr-o apa s-au daca aveti vecinii buni in doua ape,adica cu acoperisul dintr-o apa. Apa se va scurge pe terenul dv cu acoperisul cu doua ape.Apa se va scurge si la dv si la vecinii dv cu acoperisul intr-o apa puteti folosi o tigla cu acoperisul in doua ape veti utiliza doua tigle Gerard s-au Lindab.Spor la lucru.Chao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *