Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Pardoseala din lemn pentru exterior. Dusumeaua

dusumea lemn masiv exterior bucatarieTerasa casei, balconul, bucataria de vara sau zona din jurul piscinei pot fi placate atat cu piatra naturala, caramida sau gresie cat si cu pardoseli din lemn sau dusumea tip deck. In opinia mea, dusumeaua din lemn este cea mai frumoasa si eleganta solutie pentru placarea pardoselilor din exteriorul casei.


Pardoseala din lemn pentru exterior este realizata din lemn masiv de esenta tare si este tratata cu solutii speciale, care le confera rezistenta la umiditate, socuri si raze UV. Dusumeaua de exterior este disponibila intr-o varietate mare de culori, astfel incat poate fi incadrata in orice stil de amenajare a curtii si gradinii. Majoritatea modelelor disponibile au una dinte fete (partea superioara) prevazuta cu striatii fine, in timp ce cealalta este perfect plana.

Datorita calitatilor sale estetice, a rezistentei si a duratei mari de viata, dusumeaua din lemn pentru exterior poate fi folosita nu doar in placarea teraselor si a imprejurimilor piscinei de exterior, ci si in placarea aleilor din gradina, in delimitarea rondurilor si aranjamentelor florale, in placarea treptelor, a puntilor, a pontoanelor etc.

pardoseala lemn exterior piscina

Montarea pardoselii deck pentru exterior trebuie sa se faca pe suprafete dure si compacte, care sa suporte greutatea lemnului: platforme de ciment, platforme metalice, pe pietris, iarba sau pamant. Este important ca la montare sa se lase rosturi de dilatare de 5-10 mm intre lamelele de dusumea. Pentru a-i asigura o rezistenta mai mare in timp, se recomanda tratarea anuala a dusumelei cu un ulei special de protectie impotriva ultravioletelor, chiar daca producatorii spun ca acest lucru nu este necesar.

dusumea lemn masiv exterior bucatarie

Preturile pardoselii de exterior din lemn pornesc de la aproximativ 100 lei si pot ajunge la cateva sute de lei pentru un metru patrat, in functie de lemnul din care este realizata.

pardoseala lemn deck piscina

O alternativa la dusumeaua deck sunt dalele din lemn de exterior, montajul carora se realizeaza mai usor, nefiind necesara imbinarea lor, datorita structurii atasate in partea inferioara ale fiecarei dale.

dale lemn exterior placare terasa

2 răspunsuri la “Pardoseala din lemn pentru exterior. Dusumeaua”

Intenționez să podesc o terasă de cca 30mp. Aș dori o ofertă de preț cu accesorii cu tot (rigle, cleme, șuruburi, terminale, etc) și informatia: Cum stai cu înșeolatia – cât de mult se ridica de la placa de beton (ca înălțime minimă). Mulțumesc!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *