Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Relaxare pe terasa casei. Idei de amenajare si imagini

amenajare exterioara terasaTerasa casei sau, dupa caz, balconul unui apartament este locul ideal pentru momentele de relaxare pe timp de vara.


In functie de preferinte si de spatiul disponibil putem amenaja pe terasa sau in balcon un loc de citit, un loc de luat masa, un colt de relaxare, un loc pentru gratar, o mica gradina cu flori etc.

Haideti sa vedem care sunt elementele esentiale in amenajarea unei oaze de relaxare si rasfat pe terasa casei sau in balconul apartamentului.

In primul rand ar trebui sa ne ingrijim de finisajele terasei. Pentru o intretinere mai usoara este recomandat sa placam pardoseala cu gresie sau dusumea din lemn rezistenta la umezeala si raze UV.

Putem obtine o ambianta deosebita prin placarea unui perete cu piatra decorativa, naturala sau reconstituita.

terasa perete piatra naturala

Daca terasa este descoperita e bine sa montam o copertina fixa sau retractabila, care va umbri si va proteja terasa de razele directe ale soarelui si de ploi. O alternativa mai ieftina, dar nu la fel de rezistenta si comoda, este montarea unei umbrele de soare. O alta solutie de acoperire si umbrire a terasei este construirea unei pergole din lemn.

pergola terasa

Mobilierul pentru terasa trebuie sa fie comod, rezistent la umezeala, praf si raze UV. Dintre variantele disponibile in magazinele de profil voi aminti mobilierul de plastic (cea mai ieftina solutie), mobilierul din lemn, mobilierul impletit din ratan sau imitatie de ratan si mobilierul din metal sau din fier forjat. Alegerea mobilierului se va face in functie de bugetul disponibil si de stilul de amenajare a terasei. De exemplu, pentru o terasa moderna putem alege piese de mobilier din lemn, plastic sau metal cromat cu elemente din sticla, iar pentru o terasa amenajata in stil rustic, provence sau country vom alege piese de mobilier din lemn sau din fier forjat, eventual cu urme de patina si uzura.

terasa acoperita plante

Pentru mobilarea terasei sau a balconului putem alege un set de masa cu scaune sau fotolii, un set de canapele de exterior si, daca spatiul permite, cateva sezlonguri.

terasa mobilata

Daca dispuneti de o terasa mai mare, puteti amenaja un colt de gratar sau barbeque, prin amplasarea unui gratar modern electric sau pe gaz, care nu scoate fum ca gratarul clasic ce functioneaza pe baza de lemne sau carbuni.

mobilier terasa

In calitate de accesorii utile si decorative putem achizitiona pernute decorative moi, lumanari, plante si flori in ghivece frumos colorate si chiar covoare.

mobila terasa

terasa acoperita

foto: pinterest

3 răspunsuri la “Relaxare pe terasa casei. Idei de amenajare si imagini”

este o terasa de vis cu flori extraordinare
Rezervoarele sunt produse in fabrica noastra din com. Jilava, jud. Ilfov, executate din poliester armat cu fibra de sticla. Sunt agrementate conform legea 10/1995 cu Agrement Tehnic nr. 003-05/099-2009

Foarte dragute ideile. Eu as mai adauga si cateva lumini, se vad frumos pe timp de noapte.

Superbe terase! De asemenea, si foisoarele se potrivesc minunat cu o terasa – in cazul in care va ganditi cum sa va amenajati intreaga curte, interesa-ti-va si de foisoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *